Z ekseninde fırçasız motor kullanımı

Bir de titreşim testi yaptım. Video yükleniyor.
 
Anlaşılan ilkleri hep ben yaşıyorum.

Bir iki balans denemesi yaptım. Normalde balanslamayı somundan ağırlık alarak yapıyorlar. Ben bu riske girmedim çünkü bilmeden fazla malzeme çıkartırsam somun çöp olacak. Bunun yerine karşı tarafa farklı ağırlıkta mıknatısları yapıştırarak bir nevi balanslama yaptım.

Bahsettiğim gibi somunun iç kısmında eksantrik bir halka var. Bu halka somunu çıkartırken pensin somun içinde kalmasını sağlıyor ama eksantrik olduğu için bir tarafa ağırlık bindiriyor. Bu yüzden balans bozuluyor.

Dinamik balanslanmış somuna örnek:
202-5980G.jpg


Denemeleri yaparken Android telefonuma kurduğum titreşim uygulamasının çok faydası oldu. Somun takılı değilken aldığım titreşim seviyesi ile hemen hemen aynı sonucu yakaladım.

5yna6uzu.jpg
 
Balans isi bizi asiyor abi aynen dedigin gibi fazlaligi alarak balansliyorlar. Sana soyle bir tavsiye veriyim istersen deneyerek bir miktar et alarak dene olmazsa alman mali benim aldigim yerden somun al. Pensin icinde kalmasini saglayan i cikintiyi adamlar dusunup karsilikli yapmislar boylelikle balans sorunu olmuyor ama azcik pahali euro hesabi :D

Samsung Mobile
 
bana göre pens tutucunda titreşim var somunu takınca daha çoğalıyor.pens tutucunun ucundan komparatör le bakılsa anlaşılır.komparatör yoksa pens tutucunun üstünü boya boya kuruyunca zemine sabitlediğin bir metalin ucunu tutucuya yaklaştır yavaşca tutucuyu döndür metali boyaya çizdir.eğer her tarafını çiziyorsa balans iyidir,yarısını çiziyorsa balans vardır.
 
Turgut kardeşim yazdıklarımı okumuyorsun galiba. Somunu çıkarınca titreşim olmuyor diyorum.
 
videodan anladığım kadarıyla somun takılı değilken de titreşim var gibi. Sen genede dediğimi dene
 
üstünde somunlu halde titreşim denedim bende.

fakat benim cnc nin durduğu tezgah aşhap tahta masa.. o yüzden çok dengeli birşey değil ve tablanın altındaki destek için ördüğüm sigma profiller in sağı solu uğultu yaptırıyor yani tabla mdf nin altındaki boş alanlar sesi yükseltiyor.

 
Hmm. Saolasin.

Demek ki benim düşük sandığım titreşim aslında yüksekmis.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
 
Bu da benim er11 alman mali giss tool

Samsung Mobile
 

Ekli dosyalar

  • 1406742192623.jpg
    1406742192623.jpg
    55.9 KB · Görüntüleme: 33

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst