gillbery

Üye
Katılım
13 Tem 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni katıldım. Ben muhendis degilim ama doğal yollarla elektrik uretme yöntemlerine cok meraklıyım. Size bir sorum olucak.
Bugün bir web sitesine rastladım. Bu güneş enerjisinden elektrik üreten panelleri yapmak konusunda eğitim veren bir ürün. Web sitesindeki demo videoları izledim ve biraz inceledim. Bu tür eğitim setleri yurtdışında çok var ama ingilizce sorun olduğu için almayı düşünmedim. Türkiye' de ilk defa böyle bir eğitim setine rastladım. Herkesin yapabilecegi söyleniyor. Ben evime böyle bir sistem yapmayı düşünüyorum. Bu işin maliyeti ortalama ne kadar olur ? Gerçekten söylendiği gibi herkes yapabilir mi? Bunları merak ediyorum. Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İnglizce sitelerde sıklıkla böyle eğitim setleri görüyorum. Ve avrupa da ve amerikada inanılmaz popüler.

Avrupada insanlar genelede herşeyi kendi yapmaya çalışıyor. Ve bundanda büyük keyif alıyor.

Bu eğitim setlerinin içersinden en popüler olanı Earth 4 Energy eğitim setidir. Güneş enerjisi elektrik üretme konusunda en çok ilgi gören set.

Fakat ingilizcem yok diyenler için aynı konuyu işleyen türkçe eğitim siteside solar enerji tasarrufu sitesidir.

Bu eğitim setini alıp solar enerji paneli yapan tanıdığım biri var. Hatta depolama sistemide yapmış gündüz depolayıp gece kullanıyor.

Ayrıca ingilizcesi olanların mutlaka bakmasını istediğim sitelerden biriside Magniwork sitesidir. Magniwork eğitim kitinde manyetik jeneratörün nasıl yapıldığı anlatılıyor. Detaylı bilgi için youtube da perendev motoruna bakınız.
 
Slm Değerli Arkadaşlar :
Solar Enerji Üretim Seti ile kendi güneş enerji panellerinizi kurun, elektrik üretin ve kullanın.
Dünya atmosferinin dışında güneş ışınımının şiddeti, aşağı yukarı sabit ve 1370 W/m2 değerindedir, ancak yeryüzünde 0-1100 W/m2 değerleri arasında değişim gösterir. Bu enerjinin dünyaya gelen küçük bir bölümü dahi, insanlığın mevcut enerji tüketiminden kat kat fazladır. Güneş enerjisinden yararlanma konusundaki çalışmalar özellikle 1970lerden sonra hız kazanmış, güneş enerjisi sistemleri teknolojik olarak ilerleme ve maliyet bakımından düşme göstermiş, güneş enerjisi çevresel olarak temiz bir enerji kaynağı olarak kendini kabul ettirmiştir.
Birçoğumuz da korkarız elektrikten, kendi ürettiğimiz ve her yerde her alanda, sürekli kullanmak durumunda olduğumuz enerjimizden! Kimse ben yapamam, anlamam dememeli. Herkes elektrik üretebilir, hem de kolaylıkla! Ve dışarıdan satın almaya kalktığında, güneş panellerine dünya kadar (neredeyse bir servet) para dökmeden!
Solar Enerji Üretim Seti alın, öğrenin, videolu anlatımlarla bire bir uygulayın, güle güle kullanın tavsiyeye kulak verin … Solar Enerji Tasarrufu | solarenerjitasarrufu.com
Ahmet Saygıner Saygılarımla …!
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst