SMM Çalışan Başka Bir Yerde Şantiye Şefi Olabilir mi?

Standart konut projelerinde şantiye şefliği yapıp yapamayacağınıza bulunduğunuz şehrin belediyesi karar veriyor. İmar yönetmeliğini yorumlayış biçimine göre karar değişiyor. Ben Balıkesir'de SMM olarak çalışıyorum. belediye şantiye şefliğimi kabul etmiyor. Bursa EMO'ya durumu bildirdim yazılı red kararını bize gönder Ankara'dan belediyeye yazı gönderelim ama yine de son karar belediyeye kalmış denildi. Yanlış hatırlamıyorsam 2013 temmuz sonunda çıkan yönetmelikte açık bir şekilde konutlarda elektrik ve makine müh. şantiye şefliği yapamaz yazıyordu.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kendi adınıza mı SMM olarak çalışıyorsunuz?
 

Çok ilginç
Aşağıdaki linkteki karara göre önce şantiye şefliği belgesi vermeme kararı verilmiş..
Kasım 2011 tarihinde EMO kurulu tarafından
http://www.emo.org.tr/ekler/49bef2c90e4fe3a_ek.pdf?dergi=663


Sonra karar değiştirmişler;
Oda Yönetim Kurulunun 18.11.2012 tarih ve 43/24 sayılı oturumunda; SMM üyelerimizin SMM Hizmetleri Yönetmeliği`nin 6.
maddesine aykırı olmamak ve şantiye şefliği ile ilgili mevzuattaki koşullara uymak kaydıyla yalnızca fatura karşılığında şantiye
şefliği görevi üstlenebileceklerine karar verilmiştir"

Bir karar ver sayın emo yönetim kurulu!!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,971
Son üye
umutcelik

Yeni konular

Geri
Üst