sizce doğrumu yada nekadarına katılıyosunuz?

Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
555
Puanları
1
mrb arkdaşlar sorum şu işletmelerde kurulu olan makinalar için içerde çalısan personelden teknik yada teknisyen içerdeki makinaların elektik elktronik otomasyonuyla ilgili firmalara eğitimlere gönederiyolar ancak işletme sözleşme istiyo 5yıl işyerınden ayrılamaz!ayrılırsa sukdar parayı ödemek zorundadır!ee peki arkdaş eğitimi aldı ancak içerdeki arızalarda müdahale edemedi neolcak busefer yada çzüm üretemedi oluray hani :)nasıl olması gerekiyo bununla ilgili yasal bi düzenleme prosüdür varmı merak ediyorum?biligisi olan arkdaslar yardımcı olursa sevınırım ıyı calışmalar
 
Anladığım kadarıyla siz eğitim alan kişinin firmadan 5 yıl dolmadan,çıkabilme imkanını arıyorsunuz.
Sizinle aynı işi yapabilecek,ama sizden daha az paraya çalışacak birini bulursanız,5 yıl değil,5 saatte tamamdır bu iş :)
 
işletmenin böyle bir şartta bulunma hakkı yoktur.Çalışan da imzalamak zorunda değil bu sözleşmeyi.Bu sebeple işten atılırsa tazminatını çatır çatır alır
 
Ben burada işten ayrılma sorusunun yanında personelin eğitim aldığı konuda başarısız olması durumunda başına ne gelebileceği ile ilgili durumu merak ettiğini seziyorum. Algılamam varsa lütfen düzeltin. Öncelikle şu kadar yıl ayrılamazsın sözleşmesinin detayını incelemek gerekiyor. Yani sözleşmenin geçerliliği, içeriği anlaşılamıyorsa hukuksal bir durum olduğu için tecrübeli bir avukata sormakta fayda var. Bunun dışında alınan eğitimin işletmeye,personele aktarılması (makine modifikasyonu, arıza bulma, iyileştirme vs.) gibi durumlarda eğitimi alan personel işi yapamıyor olsa bile işveren herhangi birşey yapamaz. Tazminatını verip çıkarabilir. Zaten eğitime gönderme kararını işverenin kendisi vermiş. Yine de aslolan sonradan yapılan bir sözleşme varsa oradaki maddelerdir.
Saygılarımla.
 
Sanırım nerede çalıştığınızı biliyorum arkadaşım sizi çok iyi anlıyorum. Fakat böyle bir yasa falan yok tamamen işyerinizin yaptığı işlerin ve orada öğrendiğiniz bilgilerin saklı kalması 5 yılda unutmanız içindir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,249
Mesajlar
916,172
Kullanıcılar
450,060
Son üye
ali karaöz

Yeni konular

Geri
Üst