siz olsanız ne yapardınız? kariyerim için önemli.

1. Kocaeli elektrik müh.
2. Geçen sene askere gitmeden kpssye çalışmıştım temelim var ama sınav zor geldi ve pek iyi puan alamadım.

Merhaba.Bu son yazdıklarınıza göre; hem iş yerinizde çalışarak, hem de KPSS sınavlarına çalışarak devlet memurluğu sınavına girebilmek için gayret gösterebilmenizi yine tavsiye ediyorum.Başarılar dilerim.Kolay gelsin.
 
O da var hocam. Olur da bu firma görüşmeye çağırırsa, yarım günlüğüne izin alır çaktırmadan giderim. Kabul olursa, söylerim. En iyisi şimdi hiç karıştırmamak. İlk işimde öyle olmuştu, mezun olur olmaz atladım şantiye işine sonra istediğim firmalar aramıştı. Gene aynı durumda kalmak istemiyorum. Şimdi de askerlik sonrası psikolojiyle atladık direk.
Size yaşadığım ilginç bir olayı anlatayım.
Bir yerden haber beklerken başka bir yerde işe başladım ve ilk haber beklediğim firma görüşmeye çağırdı. İşe alacakları kesin olmamasına karşın çalışıyor olduğum yere dürüst bir şekilde durumu anlattım ve aldığım cevap da kabul edilirsen gidersin, yoksa birlikte devam ederiz şeklinde oldu.
Böyle bir durumda Ne çalışan kimse benim davrandığım gibi davranırdı ne de işveren benim aldığım cevabı verirdi. Böyle bir şey kırk yılda bir olur herhalde.
Doğruyu söyleyip işinizden olma tehlikesiyle yüz yüze kalmak da sizin elinizde, çeşitli bahanelerle izin alarak iş görüşmelerine gitmek de sizin elinizde.
Hayat çok acımasız. Her zaman herkese bana bu olayda verdiği şansı vermiyor tabiki.
2 sene önceki yazılarınızı da okudum. Orada derdim çok para kazanmak değil, düzenli bir yaşantım olsun yeter demişsiniz. O halde insanların güvenlerini kaybetmemek sizin için işinizi kaybetmemekten daha değerlidir diye düşünüyorum.
Büyük ihtimal bu durum bir kaç ay önce oldu ve sonuçlandı diye düşünmekteyim ama başımdan geçen ibretlik olayı sizlerle paylaşmak istedim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst