Siyah çikolata enfarktüsü önlüyor!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,210
Puanları
3,256
Konum
BURSA
5ade167fae298b8e028d669e.jpg


Avustralya'da yapılan bir araştırma, düzenli siyah çikolata tüketiminin enfarktüsün önlenmesindeki yararlarını doğruladı

Avustralya Melbourne’deki Monash Üniversitesi’nde 2 bin 13 kişi üzerinde yapılan ve British Medical Journal’de yayımlanan araştırma, yoğun kakao içeren çikolatanın belirgin etkilerini ortaya koydu.

Araştırmaya göre, günde en az yüzde 70 kakao içeren 100 gram çikolatayı 10 yıl boyunca tüketmenin, 10 bin kişide 70 ölümcül ve 15 ölümcül olmayan kalp vakasını engellediği ortaya çıktı. Araştırma ekibinin başındaki Ella Zomer, elde ettikleri sonuçların, kalp ve damar hastalığı riski yüksek olan kişilerde siyah çikolatanın, ilaç tedavilerini tamamlayıcı ya da alternatif olabileceğini gösterdiğini belirtti.

Araştırmacılar, elde ettikleri verileri, çikolatının sağlık için faydalarını ortaya çıkarmak amacıyla yapılan diğer araştırmalarla mukayese ederek bir modelleme oluşturdu. Buna göre çikolata; stres ile kalp-damar, kanser ve bazı kronik hastalıkların riskini azaltan kuvvetli anti-oksidan "polifenol" açısından zengin bir gıda maddesi olarak göze çarpıyor.

01 Haziran 2012 - 16:10

Alıntıdır. Kaynak: Posta
 

Forum istatistikleri

Konular
128,399
Mesajlar
917,272
Kullanıcılar
450,292
Son üye
resulcelik68

Yeni konular

Geri
Üst