'Oruç diyeti’ yapan ömrünü uzatıyor

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
l7GJ6k.jpg


ABD’de, Güney California Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, ‘oruç diyeti’ olarak bilinen beslenme tarzının ömrü uzattığını ve yaşlanmayı yavaşlattığını ortaya çıkardı.

Ayda sadece 5 gün boyunca günlük alınan kalorinin yarıya indirildiği diyeti uygulayan kişiler geri kalan 25 gün normal beslenme düzenini uyguluyor. 5 gün boyunca içerisinde papatya çayı ve sebze çorbasının da bulunduğu besinleri tüketerek ‘kalori orucu’ uygulayan kişilerin bağışıklık sisteminin güçlendiği ve kanser gibi ölümcül hastalık riskinin azaldığı vurgulandı.

Yaşlanmayı yavaşlatıyor


“The Fasting Mimicking Diet” (Oruç taklidi) olarak anılan diyeti uygulayan kişilerin 25 gün boyunca kötü beslenmeleri durumunda dahi diyetin insanlara olumlu etkileri olduğu belirtildi. Araştırma sonucunda, organlarda bulunan kök hücrelerinin yenilendiği, bağışıklık sisteminin güçlendiği ve kanser, kalp rahatsızlığı gibi ölümcül hastalıkların önüne geçildiği görüldü. Araştırmacılar, elde ettikleri bulgularla oruç diyetinin insan ömrünü uzattığı ve yaşlanmayı yavaşlattığı sonucuna ulaştı.

Alıntıdır.Kaynak:

http://www.milliyet.com.tr/-oruc-diyeti-yapan-omrunu-uzatiyor-gundem-2076521/
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,862
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst