SIVI SEVİYE ELEKTROTLARI ÇALIŞMA PRENSİBİ...?

yunus54

Üye
Katılım
28 Ara 2008
Mesajlar
8
Puanları
1
ARKADAŞLAR SIVI SEVİYE ELEKTROTLARI,ÇALIŞMA PRENSİBİ HAKKINDA BİLGİSİ OLANLARIN PAYLAŞIMLARINI BEKLİYORUM....:cool::cool::cool:
 
sıvı seviye elektrotlarıgenelde paslanmaz milden yapılır.Govdeye baglanacak olan kısım ıse yalıtkan malzeme ıle yapılır.
 
ama bunlarda tek kablo var ve o şekilde sıvı seviye rölesine gidiyor tabandaki ve üst seviyedeki elektrot birbiri ile su üzerinden mi iletim sağlıyor...?yardımcı olabilirseniz sevinirim...:):):)
 
bildiğim kadarı ile olay şöyle işliyor.
ssr rolesinin üzerinde 3 tane giriş var. bunlardan birisi taban, orta, üst seviye..
bunları ilgili şekilde bağlıyorsunuz.
ssr rölesi "taban" çıkışındna yaklaşık 20 DC a yakın bir voltaj veriyor. bu voltaj oldukça düşük olduğu için sorun yok. Belkide belli bir frekansda veriyor olabilir bu voltajı diğer voltajlar ile karışmasın die bilemiyorum neyse..
alt limiten vediği bu voltaj suyun iletkenliği ile orta ve üst seviyelerdeki elektrotlara iletiliyor. böylece ssr algılamayı yapmış oluyor..
Benim yaptığım uygulamalarda iletkenliği düşük sularda hep problem çıkarıyordu.
Bu arda toprak hattı bağlı iken nasıl oluyorda algılama yapıyor bilemiyorum.
bazende çeşitli nedenlerden dolayı gövdeye 220 gelmesi sebebi ile çok defa yanmıştır bu ssr roleleri..
Bildiğim kadarı ile böyleydi yanlış olabilir. Daha iyi bilenler çıkacaktır mutlaka. umarım bir fikir vermiştir.
 
teşekkür ederim... farklı bilgi ve tecrübeleri olan arkadaşlardan yardımlarını paylaşmalarını beklemekteyim herkese teşekkürler...
 
Kardeş sıvı seviye rölesini İstersen bir LM-741 opamp entegresi ve birkaç direnç ile sende yapabilirsin. (Yaptığın devreyi aynı zamanda sıcaklık algılamada veya LDR ile karanlık algılamada kullanılabilir). Ayrıca Lojik kapılarlada yapılabilir(AND kapısı ile).
Bahsettiğin tek kablolu olanda muhtemelen orta seviya kullanılmamış, üst seviye kabloya bağlanmış ve alt(taban) seviyesi tankın gövdesine verilmiştir.
 
evet aynen öyle ama bu tank deil kuyuda kullanılıyor bizde genelde ortqa seviye kulanıldığındal ne gibi farklılıklar oluyor...?
 
evet aynen öyle ama bu tank deil kuyuda kullanılıyor bizde genelde ortqa seviye kulanıldığındal ne gibi farklılıklar oluyor...?
Kuyu ise taban seviye pompanın gövdesine bağlanmıştır.
Anlaşılan sizin burda kullanış amacınız kuyuda su bittiğinde pompa çalışmasın şeklindedir.
Orta seviye genellikle bir tankın boldurulmasında kullanılır.
Örneğin; Bir tank düşünün başka bir yerdeki pompa ile besleniyor(dolduruluyor) ve bir yerlerin su kullanımı sonucu eksiliyor. Tank tam dolu iken pompa çalışmaz, su seviyesi üst probun altına düşüncede çalışmaz, Su seviyesi orta probun altına düşünce çalışır ve üst seviye probuna kadar dolunca duru çalışma bu şekilde devam eder.
Burada amaç;Su tamamen bitmeden tankı doldurmaktır. Şayet Tank tamamen boşalırsa;
1- O esnada su kullanımı fazla olursa doldurma pompası ihtiyacı karşılayamyabilir.
2- Tank seviyesi tabana yaklaştıkça basınç düşeceğinden su kullanımında problem yaşanır.
3- Eğer tank şebekeden doldurulup su kesintisine tedbir olarak kullanılıyorsa, Tanktaki su bitmek üzereyken su kesilirse amaca hizmet etmiş olmaz...
İşte üç seviyeli sistem kullanılarak bu sorunların önüne geçilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,326
Mesajlar
916,727
Kullanıcılar
450,168
Son üye
onuruslu

Yeni konular

Geri
Üst