Sistem kapasitif en ucuz ne yapılabilir?

kompanzasyon gruplarının bazılarını devreden çıkarabilirsin. Endüktif ceza ile dengeleyebilirsin.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kompanzasyon gruplarının bazılarını devreden çıkarabilirsin. Endüktif ceza ile dengeleyebilirsin.

Sn asburak'ın sistemi UPS'den kapasitif yükten dolayı kapasitif eksende çalışmakta, kapasitif eksende çalışan bir sistemde zaten reaktif güç kontrol rölesi kondansatör devreye almaz. Böyle durumlarda reaktör şarttır.

Sn asburak Hesaba gerek yok, çarpma bölmeyle uğraşamam demişsiniz o zaman ölçüm yapacaksınız yada reaktif güç kontrol rölesi (yeni nesil röle ise) üzerinden enerji akışına bakacaksınız yada varsa analizörden bakacaksınız oda yoksa kVarh gösteren bir pensampermetre ile ölçüm yapacaksınız bunun en pratik yolu budur. Bazı arkadaşlar yüksek basınçlı ampul balastlarını seri bağlayıp kendilerince çözüm üretiyorlar bu işlem tehlikelidir. Bir işi yapmadan önce risklerini, sürekliliğini ve teknik açıdan uygunluğunu iyice düşünüp öyle karar verin.
 
scorpion tesekkur ederim. çok yardımcı oldun bu konu ile ilgilenip çözüm bulucam. engin bilgilerin için çok teşekkür ederim.
 
kaç kva ups'niz var ayrıca bahsettiğiniz şönt reaktör fiyatlarını kimden aldınız öyle bir fiyat yok ayrıca sizin bu kadar büyük 20 kvar gibi bir şönt reaktöre ihtiyacınız olduğunuda zannetmiyorum ups'inizin kaç kva olduğunu yazın neye ihtiyacınız olduğunu ve fiyatını belirteyim.
reaktörden başka bişey baglanmaz mı.. ben baktım reaktörler çok pahalı. hele ki 10-20 kvar lar 5000 tlye yakın. astarı yüzünü geçmesin. scorpion o zaman burda şöyle bir yapabilir miyiz? 42 kvar aylık. ozaman 42/30 =1.4 kvar. bu günlük. bunu da 24 e bölersek 1.4/24= 0,058 kvar. çok küçük olmadı mı.? yada bu kdar reaktör var mı_??

scorpion bir de eğer ki sistem reaktör takıldıktan sonra endüktife geçerse kompanzasyon panosu devreye girer mi? fazla gelirse onu kompanze etmeye çalışır mı
 
UPS gücünün %10'u kadar şönt reaktörü sisteme sigorta üzerinden bağlayın.UPS üç fazlı ise üç fazlı reaktör,UPS tek fazlı ise tek fazlı reaktörü ilgili faza bağlayın.10-20KVAR reaktörler 5000TL civarında değil.
Önerebileceğim marka HİLKAR.diğer markalardan biraz pahalıdır ama iyidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,271
Mesajlar
916,366
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31
Geri
Üst