Sigorta ve kaçak akım rölesi değişimi yapılırken cihazlar yandı

Katılım
14 Eyl 2015
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
123
Merhaba

Arkadaşlar evde bir kaç gündür sigorta atması sebebiyle eve elektrikçi çağırdım

Kaçak akım rölesinin ve diğer sigortaların tümünün değişmesi gerektiğini söyledi Tamam dedik değiştirdi

Ancak değişimden sonra sigortaları kaldırınca evdeki cihazlar yandı

Sebebi nötr hattında gevşeklik olarak yanıtladı

Şimdi benim sorum elektrikçi gelmeden önce en azından kaçak akım rölesi atıyor ve cihazlar yanmıyordu

Elektrikçi montaj sırasında nötr kablosunu gevşetmiş olabilir mi

Lütfen bana yardımcı olursanız sevinirim

Selamlar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sigortaların ve kaçak akım rölelerin hepsinin bozuk olması gibi bir arızayı tarih yazmadı ; bu adamın ehliyetli elektrikçi olduğu bile şüpheli . Bence direk kendisinden şikayetçi olun.
 
Sigortaların ve kaçak akım rölelerin hepsinin bozuk olması gibi bir arızayı tarih yazmadı ; bu adamın ehliyetli elektrikçi olduğu bile şüpheli . Bence direk kendisinden şikayetçi olun.
Polise mi şikayetçi olmalıyız

Birde nötrde sorun varsa önceden olması gerekmez mi bu olayların

Adam ne zaman kaçak akım rölesini değiştirdi o zaman cihazlar yandı
 
Nötr gevşek , oksitlenme durumunda veya sigorta gevşek bağlantı durumunda evdeki cihazlar yanmaz. Eve 3 faz mı geliyor eğer böyleyse nötr yerine başka fazı verip eşyalar hapı yutmuştur. :D Bu durumda cihazlara 380 V gitmiştir.
Ayrıca adam sizden yüksek meblağ para almak için hepsini değiştirmiş. Adam fırsatçının teki. Başka bir laf söylenir ama yer müsait değil.
 
Nötr gevşediğinde eviniz 3 fazlı olarak besleniyorsa ve bu besleme dengesiz şekilde bağlı ise ( büyük ihtimal bu şekilde ) nötr hattından voltaj dönüş yapmayacağı için bina içindeki dengesiz dağılım nedeniyle her hat başına düşen voltaj yükselebilir. Normalde 220 volt olması gereken hat kimi yerde 285 kimi yerde 160 gibi değişken voltajlar oluşur buda evdeki cihazların hasarlanmasına neden olur.

Burda bir sorumluluk var. Ancak etik olmak gerekirse 2 durum var.

1- Sigorta ve kaçak akım rölesi değiştirilirken nötr hattı gevşedi ve bu durumla karşılaşıldı.
2- Nötr hattı zaten daha öncede gevşekti.

içinden çıkması zor bir durum. 1. durumda sorumluluk elektrikçiye aittir. Ancak kontrol etmesinde de fayda vardı. Yoruma açık bir durum.

Umarım sorununuzu kısa yoldan çözebilirsiniz. Büyük geçmiş olsun üzüldüm.
 
Eve 3 faz geliyorsa nötr gevşekliğinde sıkıntı meydana gelir. Benim ilk cümlemde söylemek istediğim eve tek faz gelmesi durumundaydı. Serkan ustamın yazdığından sonra yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek için düzelttim.
 
Evet doğan hocam sistem monofaze ise dediğiniz gibi herhangi bir sorun olmaz. Ancak trifaze ise o zaman büyük sorun. Müdahale eden kişi ya ehliyetli kişi değil yada tam deneyimli bir kişi değil düşüncesindeyim.

( Müdahale eden elektrikçi için söylüyorum ) Bazen tecrübelerin ağır maliyetleri olabilir. Ve bu tecrübe yaşla ölçülmez. Bu noktada işine yetkin ve işine sahip çıkan firmalarla çalışmakta fayda var.

İnanın kendi başıma gelmiş gibi üzüldüm ne demek evdeki tüm cihazların yanması çok kötü bir durum.
 
Evet haklısınız Serkan ustam. Belki de KAKR nötr girişi yapıp çıkışı vermedi. Sigortaları açar açmaz cihazların hepsinin yanması manidar. Nötr önceden gevşek olma ihtimali zor çünkü sigortaları açar açmaz cihazlar yanmış.
 
Aynı art niyetli elektrikçinin gazabına 1. kat uğradı. Bizim 1. katta vavien bağlantısında duyda kısa devreden dolayı sigorta atıyormuş. Elektrikçi çağırmışlar bütün sigortaları değiştirip 80 TL almış gitmiş. :D
Hadi geçmiş olsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst