SIEMENS OP ACK(reset) butonu problemi

Evet bayagi ucuz ama bizim bu op47 kontrol panele turkiyede pek kullanilan panel degil onun icin yeni kalip basalicak böyle oluncada fiyat bayagi artiyor 1 panel 1000 euro 5 panel 1500 euro yani kalip olsa 100 euroya geliyor olucak
Bunu isletmeye ilettigimde bakariz diyorlar. Yarin öbürgün tuslar hic islev yapmadiginda yine beni sikistircaklar. Onun icin üretici firmaya sordugumuzda ack tusu klavyede hangi tusa denk geliyor sadece o tus yok dendi( tabii hikaye :) ) onun icin sizden yardim istedim
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
"ACK Tuşu" Siemens'in Operatör panellerinde Acknowledge yani onay anlamına gelir. Sisteminizde Operatör panel kullanıyorsanız mutlaka PLC'de kullanıyorsunuzdur. PLC ve Operatör panel programlarınızı gönderin, Acknowledge özelliğini Programları değiştirerek dışarıdan kontrollü Buton takıp veya panodaki herhangi bir butona kazandırabilirim.
 
Otomasyon"https://a248.e.akamai.net/cache.automation.siemens.com/dnl/zUxNjE1NQAA_1142601_HB/Op47_e.pdf"]burada [/URL]da görbileceğin gibi Sealed Keybord tipinde bir klavye kullanmanız gerekiyor, belki de sıradan bir ps/2 klavyede bu acknowledge işlevini karşılayacak tuş olmadığından sorun çıkıyor olabilir.
 
O degilde bana bu memran tus takimini yapabilecek iyi bir firma önerebilirmisiniz
 
Hata mesajı ekranda çıktıktan sonra ACK tuşuna basmadan mesaj gitmiyor.
Bu can sıkıcı bir durum. Hatayı giderir gidermez hata mesanın ACK tuşuna basmadan otomatik ekrandan kaybolmasını nasıl sağlayabiliriz?
 
Kendim sordum kendim cevap vereyim. Çözümü buldum:

Project->Screens->Template ekranına Tools->Enhanced Objects->Alarm View eklenir.

Template ekrana yeni eklenen Alarm View özelliğinden

General->Display->Alarms:
(x)Pendings alarms seçilir
( )Unacknowledged alarms

General->Display->Alarm classes:
(x)Errors
(x)Diagnosis Events
(x)Warnings
(x)System


Bu ayarları yaptığımızda hata mesajının şartı aktif olduğu sürece Template Alarm sayfası ekranda gözükür. Şart bozulunca ACK tuşuna basmadan otomatik ekrandan kaybolur.

ACK tuşunu kullanmak için (x)Unacknowledged alarms seçmek yeterlidir.
 
Sayın Muhip bey çok güzel anlatmış bizde şu anda makinalarda farklı bir operatör paneli kullanıyoruz ama geçen bir yere gitiğimizde de siemens op77 ye rastladık onda da ACK vardı demek istediğim Muhip beyin anlattığı gibi hepsinde aynı işlevi var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,213
Kullanıcılar
450,069
Son üye
Qamar Hussain

Yeni konular

Geri
Üst