SIEMENS OP 613 ALARM hk?

Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
42
arkadaşlar bir op 25 sanırım ekran panelimiz var vede alttada S5 plcmiz var ekranda şöyle bir alarm var 613 d alarm sorunu bulamadık yardımcı olucak arkadaş varmı yardım edenede etmeyenede teşekkürler plastik enjeksiyon makinesinin
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba,

verilen alarmın tanımı kısaca şudur:
613 The specified data block with DB no. (starting DW and end DW) does not exist in the controller or is too short.

Yapmanız gereken de S5 PLC içindeki tüm datablocklar ile OP içerisinde tanımlanan Datablockları tek tek karşılaştırmak. PLC içindeki tanımlı datablock'un OP içerisinde tanımlı olamaması ya da iki datablock'un uyuşmamasından ileri gelen bir sorundur bu.
 
çok teşekkür ederim titus kardeş ama bende siemensle ilgili bir tane bile program yok nasıl yapacağım bilmiyorum
 
Ekran ve PLC projelerinin yedekleri varsa ben size yardımcı olurdum bu konuda ama, benim düzenlediğim dosyaları bile geri PLC ve ekrana yüklemek için yine aynı araçlara ihtiyacınız olacak. Bu sistemi devreye alan firma ya da kişi ile iletişime geçerseniz belki o size yardımcı olabilir.
 
demo program olsa bağlanmayı denesm makine oldukça eski üretici firmada malesf yok
 
Demo programı internetten ya da başka yerlerden edinebilirsiniz, fakat bunun haricinde PLC ve ekrana bağlanmak için fakrlı kablolar gerekli bunların da tedariği gerekiyor, ya da şeması bulunup siz de yapabilirsiniz bu kabloları.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst