S5 PLC Stop Problemi

elimde bu konuda döküman yok maalesef.
S5 manualler bu konuda ışık tutabilir size ancak biliyorum ki siemens manualleri genel olarak bilene hatırlatma amaçlı hazırlanır. Bilmeyenlerin anlaması maalesef zordur.
Probleminin çözümünde sana bu konuda bir miktar bilgi vermeye çalıştım.
Şu an elimde S5 programı olmadığından detaylı bilgi veremiyorum.
Sadece aklımda kalanlarla yardımcı olabilirim.
Bir sıkıntın olduğunda bana e-mail üzerinden ulaşabilirsin.
Diğer makinadan programı alıp yükleyerek düzeltme konusuna gelince.
Bunu mantıklı açıklamsı şu şekilde olur. Birisi arızalı olan CPU'da bilmeden program değiştirmiştir ve olmayan bir adres girmiştir. Eğer Elimde S5 paketi olsa idi senden her iki programı da alarak aradaki farklılığı ISTACK üzerinden verilen adresten yola çıkarak bulur ve açıklar idim.
Mutlaka bir adresleme hatası vardı ve bunu yapan kişi de bilmiyordu bence. Yakında yapacağım bir çalışma için S5 editör alacağım ve o zaman senden programı alırsam hatanın ne olduğunu da söylerim. BStack yapısına bakıldığında daha start-up içinde iken çakıldığını görüyoruz. Buda şunu da akla getirmiyor değil. Makina çalıştıktan sonra biri de değişiklik yapmış olabilir ve CPU hiç durmadı ise startup hiç çalışmadığından hata da bugune kadar görülmemişde olabilir. Veya startup tipi ile ilgili olarak da sorun olabilir.
OB20-21-ve 22 kalkış tipleri ve bu kalkışlarda yapacağı işleri ayrı ayrı programlayabileceğin OB'lerdir. Biz kendi yazılımlarımızda buna yönelik düzenlemeler yapardık. Enerji kesildiğinde ve geldiğinde kalksın istemez idik ve stop konuma çekerdik periphery ile anlaşma mümkün olmayacağından. Kimisi de farklı amaçlarla kullanırdı ne olup olmadığını görmek için. Sizde böyle bir sorun yok direkt bir adrese ulaşamama sıkıntısı var idi. İstersen yazılımlarını bana gönder hem çalışanı hemde çakılanı. Farklarına göre ben sana hatayı söyleyim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,466
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Geri
Üst