Sieg C6 CNC çevrim projesi

@Suat_Korkmaz Motor bence sorunlu değildir gayet bilindik ve piyasada en çok tercih edilen markalardan biridir.

İmkan varsa başka bir sürücü ile deneyebilir misin? Siemens sürücün ile mesela...
Üstad Siemens sürücüyü zor adam ettik. Ona hiç bozmayayım. Motor yerine Siemens sürücü de alabilirim ama motorun sağlam olduğundan emin olamıyorum. Sürücüyü 400hz motorla birlikte yıllarca kullandım. Arızalı olduğuna inanamıyorum.
 
Gamak, WAT, Emtaş hepsi iyi markalar. Ben motorda sorun olduğunu düşünmüyorum. Sürücü kaynaklı bir problem.

Motor seçerken dikkatli olmak lazım, 750 devir motor düşük devirde daha iyi çalışır. Ama motoru 3000 devire çıkardığınızda gene güçten düşer. Makina fener milindeki devri kontrol etmede sadece motoru kullanayım, hız kutusuna dokunmayayım diyorsanız motor devrini dikkatli seçmeniz gerekli.

Saygılar....
Makinenin iş mili en yüksek 2000 devir olacak. Eğer 1000 devir motor alırsam devri kasnak ile 2000'e çıkaracağım. Yani motor 50hz ise öyle kullanacağım.
 
Ah Suat ahhh standart motor 1400 zaten, bu cevaptan sonra seninki kuyruğuna teneke bağlamak gibi oldu,
 
Motoru alırken biraz acele etmiştim.
 
Slm. @Suat_Korkmaz bey. Yanliş anlaşılmışım galiba yıldız bağlantiyi deneme maksatli kontaktör ile yol verirken yapacaktınız sürücü ile yol verirken değil şayet bağlantiniz tekrar üçgene almadi iseniz moturu yakarsınız.
sorunu bende çok merak Dua ediyorum Ankara civarina bir iş çıksın :)
 
Videoyu tüm ayarları yaptıktan sonra çektim. Sıfırdan 40hz'e çıkınca motorda inanılmaz bir titreme oluşuyor. Motorun altında karton kutu olduğu için titreme anlaşılmayabilir. Karton kutuyu alınca motor tepine tepine gezmeye çıkıyor. Sesinden anlayabilirsiniz. 40hz'den 50'ye çıkınca toparlıyor. 50'den tekrar 40'a inince düzgün çalışıyor.

Ben hiç anlamadım bu işi.

 
Ben en iyisi Siemens sürücüyü çıkarıp deneyeyim. Çalışırsa onu kullanayım. Çalışmazsa motor problemli demektir.
 
Makinenin iş mili en yüksek 2000 devir olacak. Eğer 1000 devir motor alırsam devri kasnak ile 2000'e çıkaracağım. Yani motor 50hz ise öyle kullanacağım.

Düşük devir almak daha mantıklı. Hız kutusundaki dişli oranlarına göre iyi bir seçim yapmak lazım. Yüksek devirde zaten sert ve büyük çapta malzeme işlemeyeceğiniz için üst devire sürücüden çıkmakta sorun olmayacaktır.

Elinizdeki motorun sağlam olduğunu düşünüyorum. Siemens sürücü ile sorun yaşama ihtimaliniz düşük.

Saygılar....
 
Bakıın. Kendi kendine dolaşabilen bir motorum var. Sabah akşam dolaştırmaya gerek yok.

 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst