Servo Motor ve Servo Sürücü

mhmt_mkt

Üye
Katılım
21 Ara 2010
Mesajlar
22
Puanları
1
arkadaslar bana piyasada en çok kullanılan servo motor markası ve servo sürücü markası önerebilirmisiniz ??
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Piyasada son 4 sene içersinde servo sistemlerde tayvan menşeili ürünlerin satışları çok arttı. İşlevsellik ve fiyat oranları japon , avrupa , koreli rakiplerine göre daha iyi. Buna göre ; Delta , Teco , bir çok uygulamada kullanılan markalar. Mecapion , Mitsubishi , Omron , Panasonic ,Siemens , Schnieder , Control techniques , lenze dünya markaları var. Genelde isim yapmış makina üreticileri makinalarına isim yapmış markaların ürünlerini koyuyorlar. Bu gibi makinalarda pek tayvan malı göremezsin. Ufak makina üreticileri ve siparişe göre makina yapanların tercihi öncelikle maliyet oranları olduğundan tayvan seçiliyor. Eğer servo sistem kullanıcaksan benim için maliyet ve fiyatı önemli bir unsur ama bunun yanında performanslıda , özelliklide olsun veya ben eğitim için düşünüyorum diyiyorsan tayvan malı al derim. Ama ben isim yapmış çok kaliteli cihazlarla çalışma yapmak , dünyadaki makinalarda daha çok kullanılan üst markaları seçmek , özel uygulamalar için ekstra özellikli ve performanslı servo sistem istiyorum diyiyorsan fiyat/performans oranı 2. plan diyiyorsan , uzun yıllar ben bu servoyu koyduğum yerde unutayım dersen (bu uzun süreli arızalı kullanma oranı yıllara göre yapılmış bir oran olup sonuçta elektronik cihaz ne olacağı belli olmaz) İsim yapmış büyük üreticilerin cihazlarını seç derim.

Biraz uzun oldu neyse , kolay gelsin...
 
delta diyorum. .....
 
geri cekmeli oyuncak araba dislileri ve herhangi bir oyuncak motorunun birlesimi :)
 
TREDEMREZ MERHABA ;

SEW' in servo motor ve eurodrive sürücüsü ile bi proje yapmayı düşünüyorum sew ile ilgili yazılım dökümanları varsa paylaşabilirmisin.
ekran,encoder,sensör ve servo motor var projede bununla alakalı bi döküman paylaşabilrsen çok faydalı olur.

Şimdidden teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst