sayaç değerlerindeki fark

hkns

Üye
Katılım
22 Nis 2007
Mesajlar
96
Puanları
1
Arkadaşlar mekanik sayacımızı 3 faz dijital saat ile değiştiridik Bölgemizde gerilim düşümü sorunu vardı Bizde volta 15kW voltaj regülatörü kullandık Sorununmuz ise yükte herhangi bi değişiklik olmamasına rağmen yapılan değişiklikten önceki günlük sarfiyat değerleri, yeni sistem ile çok arttı Acaba Regülatörün etkisi olablilrmi eğer değilse sorun ne olabilir Teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sn.hkns,tabiki regülatörün etkisidir.Regülatörlerin de kayıpları ve sarfiyatı oluyor.
 
Regületörün etkisine ilaveten, bir de sayaçların ölçüm hataları var. Mekanik ile elektronik sayacın farkı burada ortaya çıkıyor.
 
ilginize çok teşekkür ederim
 
ayrıca birde elektronik sayac en ufak ölçümleri dahi kaydediyor. mekanik ufak değerleri kaydetmiyor.ufaklar toplanınca büyük değerler ortaya çıkar.
 
hangi regülatörü alırsanız alın kayıp %5 dir ortalama buda faturanızda artış demektir

en büyük hata mekanik sayaçları değiştirmekle yapmışşınız reaktifiniz %5-10 artar.
 
Arkadaşlar bu sayaçların seçiminde Türkiyede kullanılan temel kriterler neler? bir sayaç seçeceğmiz zaman nelere dikkat ederiz?
 
arkadaslar bu da paylasmak ısterım tedas ta sasmıs durumda yuksek voltaj dan yanan dıjıtal sayacları tedas mekanıge cevırıyor ben bu dıjıtal sayacları anlamıs degılım yada tedası anlamıyorum
 
Arkadaşlar türkiyede kullanılan elektronik sayaçlar kaçağı engellemek amacıyla aktifi ayrı reaktifi ayrı topluyor. Bazı cihazlarda aktif çekildiği halde reaktif çekiliyormuş gibi sayaç okumaktadır. Başka ülkelerde kaçağa karşı farklı çözümler üretilerek aktif enerji ve reaktif enerjinin cebirsel toplamı sayaç içinde alınarak faturaya yansıtılır.
 
bence de sayacınızı kontrol edin bütün linyelerin sigortasını indirin sayaç üzerinde bulunan ımp lambası maximum 2 yada 3 kez atar da fazla atarsa tedaş görevlisine haber verin sayaç arızalı olobilir regülatöründe sgortasını indirin devrede ya da tesis de hiç yük olmasın
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,222
Mesajlar
915,914
Kullanıcılar
450,010
Son üye
aliihsanari

Yeni konular

Geri
Üst