Sanayi elektriği hakkında soru

Mertol82

Üye
Katılım
13 May 2016
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
41
İyi geceler arkadaşlar.

Öncelikle inanın elektrik bilgim ampul değiştirmeye yetiyor sadece.

O yüzden sorduğum soru saçma gelirse size lütfen kusura bakmayın.

Sorum şu:

Kız kardeşim seramikle ilgileniyor. Annemle birlikte bir atölye kuracaklar. Anneme babasından kalan ufak bir mahallede müstakil bir evi var. Atölye orası olacak. Fakat seramik fırını araştırmasına girdiklerinde fırının boyu büyüdükçe sanayi elektriği ile çalışacağının bilgisini almışlar. E onlar da olmuşken tam olsun diyip büyük bir fırın almayı düşünüyorlar. Eve sanayi elektriği bağlanabiliyor mu? Ne tür prosedür gerekiyor bunun için. Annem ve kızkardeşim burayı işyeri olarak açmayacak. Sadece kendileri çalışacak. Bu elektrik için ille işyeri mi olması gerek? Ayrıca diyelim bağlattık. Mahalle çıkmaz sokakta eski bir mahalle. Hiç işyeri falan yok. Tüm sistemi yakmayız değil mi? Bir yenileme gerekir mi? Gerekirse bunu sıradan bir elektrikçi yapabilir mi yoksa elektrik idaresi falan mı yapmalı. Herşeyin en yasalı ve güvenlisi olsun istiyoruz. Biz işin içinden çıkamadık. Yardımcı olursanız çok seviniriz. Şimdiden teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bilgi verebilecek olan var mı acabaa?
 
Seramik fırınları çok yüksek güçte elektrik tüketir bir mesken için o kadar büyük KW elektrik aboneliği vermez elektrik dağıtım şirketleri
 
Ama normalde her elektrik direğinde sanayii elektriği dediğimiz 3 faz elektrik vardır.Küçük güçte bir atelye kurmak için evinizin elektrik tesisatını çevrenizdeki bir eelktrikçiye başvurarak trifaze dediğimiz sanayii elektriğine çevirebilirsiniz ama dediğim gibi fırınlar büyüdükçe çektikleri elektrik enerjisi de büyür ve bu nedenle çekilecek elektrik kablosu ve iç tesisat bu elektrik gücüne uygun şekilde yapılmalıdır.Aksi takdirde kablolar kaldırmaz ve eğer uygun sigortalar takılmazsa(şalter atmasın diye normalden büyük sigorta takılırsa)yangın dahi çıkabilir.Küçük bir elektrik gücü lazım olsaydı normal şartlarda yapılabilirdi.
 
Çok teşekkürler cevabınız için.
Bir sorum daha olacak. Mesken için yüksek kw aboneliği vermez elektrik dağıtım şirketleri demişsiniz. İsyeri yada atölye olarak bildirilse verir mi?
2. Mesajda dediğiniz gibi bizim bir elektrikçi ile döşediğimiz tesisat yasal olur mu?
 
Bu arada fırın için büyük derken de devasa bir şeyden bahsetmiyoruz. Seri üretim falan yapılanlardan değil yani. En içlerine sinen 100×100×120 cm ebatında birşey.
 
Son düzenleme:
iş yeri olursa verir ama elektrikçi ona göre talepte bulunacak ruhsat ve resmi belgeler lazım elektrikçi işlemleri yapacak proje hazırlayacak ve abonelik için başvuru yapacak
 
Bu arada fırın için büyük derken de devasa bir şeyden bahsetmiyoruz. Seri üretim falan yapılanlardan değil yani. En içlerine sinen 100×100×120 cm ebatında birşey.
Fırının çektiği kw önemlidir boyundan çok!bende fayans fabrikasında çalıştım daha önce seramik için aynı ısı lazımsa fırının kw bence çok yüksek olmalı
 
Çok teşekkürler. Tabi biz bu işlerden anlamadığımızdan fırının kw olarak ne kadar çekeceğini bilmiyoruz. Öğrenince sizi tekrar rahatsız ederim diye düşünüyorum.

Tekrardan teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst