sabit kondansatörden dolayı ceza

muhtaremmi

Üye
Katılım
11 Haz 2008
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
39
630 kva trafo mevcut çekilen güç 15 ila 70 arası Amper çekiyor bu yüzden sabit kondansatörü tutturamıyoruz fazlar arsında ki güç dengesini de hallettiğimiz halde kodansatör ya kapasitife sokuyor ya indüktife sokuyor sistemde 11.5 kvar sabit attığımızda ind. yükseliyor 15 kvar attığımızda cap. yükseliyor 12.5 ara değerlede ise iki değerde yükseliyor tabiki 15 kvar attığımızda belli saatlerde ind. tüfte yüksele biliyor ama genl oranda cap. yüksek bu bölgede OG den sayaç ölçümü yapılmakta sayaç köhler sayacın optik çıkışından verileri aldık bu sayaç verilerini yardımcı olmak isteyen kişilere özlden atabiliriz şimdiden ilginiz için teşekkür ederiz.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu gibi durumlarda fazlardan çekilen akımlar dengeli hale getirilmeli ve sabit için birkaç sigorta konularak örneğin 10 kvar sabit olur yanına 0,5 kvar 1 kvar 1,5 kvar gibi küçük değerleri sigorta yada timer ile ekleyebilirsiniz.Bu şekilde denemeler yapabilir doğru zamanda doğru kondansatörleri seçebilirsiniz.Fakat en önemlisi rölenizin kademe devreye alması için akım trafo oranını düşürmenizde fayda var örneğin 100/5 gibi
 
aynen dediklerinizin hepsini yaptık rolemiz kael hızlı modda çalıştırıyoruz akım trafomuz 100/5 a.g den oranlarımız cap %2,6 rea %3,5
 
Sabitleri dengelemekte sorun yaşıyorsanız ve sekonder koruma rölesi varsa yada OG ye akım trafosu koyabiliyorsanız, OG den ölçüm alarak AG den düzeltme yapabilen EKM serisi cihazlarımızı öneririz. Birçok uygulamada kalıcı çözümler sunduk..
 
Sekonder koruma rölesini nasıl kullanırız ogden kompanzasyonda brz açıklarmısınız
 
Sekonder koruma rölesini nasıl kullanırız ogden kompanzasyonda brz açıklarmısınız

Şöyle kullanıyoruz, Akım trafo hattına bir dönüştürücü takıyoruz, oradaki akım bilgisini bozulmasını engellemek için voltaja çevirip cihaza kadar taşıyoruz. Cihaz AG de panoya bağlı, voltaj referansını AG den alıyor ve bunu kendi içinde düzeltiyor. Böylece hem trafonun endüktivitesini hemde mevcut dengeli dengesiz yükleri düzeltiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,732
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst