s7 300 timer hakkında

ulas

Üye
Katılım
6 Eki 2006
Mesajlar
203
Puanları
1
arkadaşlar.
s iemen s7 200 serisinde tımer değerini move komutu kullanarak değiçtirebiliyoruz.örneğin AIWO analog giriş kanalından aldığımız w0rd luk alanı tımer zamanlayıcısna atayabiliyoruz. benim sorum şu olacak s7 300 serisinde s5t# formatında yazılan tımer değerine değişken tımer değerleriatayabilirmiyiz. iyi çalışmalar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Selamlar..

Eger yanlis anlamadiysam.. S7-300 de timer degeri yazdigimiz alana (s5t#..s or s5t #..ms ) farkli degerler atayabilirmiyiz demissin..

Evet mesala en basitinden bir tane data block olusturup bunun icinde ; bir integer, bir tanede s5time data si olusturduktan sonra integer daki degeri convert edip convert ettigin degeride timer uzerinde kullanabilirsin.. yani s5t#.... degilde atiyorum db2.dbw10 gibi bir deger yazmis olursun.. bu degerin iceriginide surekli olarak operator panelden veya variable table uzerinden degistirebilirsin..

Umarim anlatabilmisimdir veya dogru konu olarak algilayabilmisimdir..

Hadi saglicakla kalin.
 
sayın dreamcoder
yardımınız için teşekkür ederim. bu devreyi açıklayan küçük bir örnek verebilirmisiniz.
 
bide tamamen lader ile yapabilirmisn :( iyi çalışmalar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,302
Mesajlar
916,555
Kullanıcılar
450,141
Son üye
Rmzn44

Yeni konular

Geri
Üst