s7 200 simülatör 2.0 sorunu yardım

Katılım
3 Ocak 2007
Mesajlar
181
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bir motoru start butonuna basınca 5 sn çalıştırıp, süre sonunda durduracak programı yazdım ve simülatöre yükledim. ancak simüle etmiyor. Motorun start butonuna basınca çalışıp, stopa basınca duran devresini simüle ediyorum. Ama zamana bağlı çalışmasını simüle edemedim yardım edebilir misiniz?
ladder diyagramda sonuna end sembolü koyarsam compile ettiğimde hata veriyor. o nedenle end koymuyorum.bu şekilde sürekli çalışmayı simüle etmesine rağmen, zamana bağlı olanı simüle edemiyorum.
Resim eklemeyi bilmiyorum onun için ekleyemedim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
yazdığın programda hatalı bir durum sözkonusudur.compile ediyormusunuz.ayrıca programınızı buraya yüklerseniz inceleyip nerede hata yaptığını söyleyebiliriz.
 
cogunlukla sen zamanlayıcdan degerı alıorsundur onun ıcın zamanlayıcıya dırek baglıdır yanı ayrı ntwork alırsan olabılır ama kesın sonuc elde etmek ıstıorsan stl mantıgın ıyı ıse yap.
 
Programı update edersen veya resmini ekleyebilirsen yardımcı oluruz...ama ayrı networklerde yazarsan düzelir sanırım..
 
similatör programında sıkıntı vardır similatörü yenıden yükleyip denersen sorununu cözebılırsın..
 
programında zaman rölesini yanlış yere koymuşsun I0.1 den sonra aşağı kol aç ve zaman röleni bagla yani I0.1 ile t37 inputları arasından .
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst