s7-200 PLC-PC Haberleşmesi

Sensörle röle bağlantısında aklıma yatmayan bazı yerler var.Burda kullanmam gereken röle 5 volt olması yanlış mı 24 voltluk mu olacak :))Ben 5 volt almıştım sen sör çıkışı 5 volt diye ama :))Birde hocam bütün L+ lara 24 verin dedinizya sade şekilde bağladığım yere versem yetmiyor mu notlarda diğer bağlantılarda plc nin kendi ürettiği 24 volt var diye yazıyor .Mesela çıkış rölesinin eksiye bağladığım yerin yanındaki L+ ya da güç kaynağından 24 vermem gerekiyor mu plc nin kendisi üretmiyor mu burdaki değeri.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhabalar

Çizimin doğru konuyu anlamışsın. Yalnız sensör çıkışı 5v yok artık. Çıkışı 0V demiştik. Birde sensörden sonraki röle kontağına artı voltaj vermen gerek. +24VDC'den alman gerekiyor. PLC'nin M ve L+ larını bağlamayı unutma.

iyi çalışmalar
 
Hocam bende 5 voltluk röle var, rölenin girişine resimde +24 verdiğim yere +5 verip röle kontağına da +24 volt versem olmaz mı giriş için elimde bobin beslemesi 5 volt olan röle var bunu kullanmam lazım.Plc de sadece toprak/M/L+ olan besleme kısmındaki M ve L+ yı güç kaynağına bağlamam yetmez mi çünkü toplam 3 tane L+ var diğer 2 si zaten plc üretmiyor mu.Yani bütün L+ ları götürüp güç kaynağına mı bağlayayım megep notlarında buradan gerlim vermeyiniz diye yazıyor plc nin kendisi üretiyor diyor ama.
 
Merhabalar

5 voltluk röleyi dediğin şekilde kullanabilirsin. PLC üzerinde çıkıştaki L+ ya enerji vermen gerekir. Girişteki L+ belki enerji çıkışı için olabilir. Girişlerdeki M uçlarına da 0V vermen gerekiyor.

iyi çalışmalar
 
Hocam çok soru soruyorumda kafama takılna yerler çıkıyor.girişteki rölenin kontağının plcnin 0.0 girişine bağlanan kontağın olduğu kısma +24 daha mı vermem gerekir.plc girişleride 24 volt ya.O 24 volt u nasıl vereceğimi anlamadım.yani benim resimdeki bağlantı doğru değil mi zaten 24 volt plc girişnden geliyor.Şöyle mi olacak.
 
son.JPG

Resimde gösterdim.
 
Hocam sensörün linkini göndermiştimya orda çıkışıda +5vdc ve bir dirençle bağlamış yani datasheet de öyle gözüküyor.onlara gerek yok mu diyorsunuz.
 
Merhabalar

Senin bana yolladığın datasheet te sensör NPN görünüyor. Başka bir bağlantıya gerek yok. Ters polarize verirsen acaba PNP mi oluyor demek istiyor pek anlamış değilim. Şu an için o bağlantıya gerek yok. Sensör kodu sonunda NK'dan sonra hangi harf var. Manuelde N var bu NPN demek. Tekrar kontrol et. O şekilse yolladığım bağlantıyı yap. Sorun olmaz.

iyi çalışmalar
 
Nk dan sonra bir harf yok da sensörleri iki şekildede denedim çalışıyor, çıkışa 10 k lık direçnle 5vdc ve 5 volt besleme; birde sade besleme.iki türlüde normal çalışıyor .cisim gelince önüne sinyal veriyor.yalnız cisim geldiğinde bu çıkış 0 volt mu oluyor.çıkışa bir motor bağladım bu defada sensör cisim olsada olamsada sürekli cisim varmş gibi davranıyor.
 
Merhabalar

Bu konuyu fazla uzatmanın forumu meşgul etmenin bir anlamı yok. Resimde gösterdiğim bağlantı şeklini uygularsan problem olmaz. Çıkışı ölçebilirsin, emin olmak için.

iyi çalışmalar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst