s7-200 PLC-PC Haberleşmesi

vctmgnt

Üye
Katılım
26 Nis 2009
Mesajlar
61
Puanları
1
Arkadaşlar plcyi beslemeden rs232/rs485 (pc/ppı) kablosunu bağladğımda görmesi gerekmiyor mu? s7 200 plc yi masaüstü xp bilgisayarıma bağlıcam ancak iletişim kuramıyorum.Yalnız plcye 24 dc güç kaynağı bağlamadım.sorun ne olabilir?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhabalar

Bağlantı kurabilmen için PLC 'nin enerjide olması gerekmektedir. PLC 'ye enerji verip tekrar dene.
 
Plcnin beslemesinde toprak-M-L+ olmak üzere üç bağlantı nokatsı var ama 24 dc de 2 uç var toprak bağlantısını genedle yapılmıyor mu L+ ve M e mi bağlamam gerekiyor güç kaynağını?
 
merhabalar

L+ ve M uçlarına bağlayacaksın. M eksi dir.
 
Hocam girişe 5 volt bir sensör çıkışada 12 volt dc motor bağlıcamda bu bağlantı doğru olur mu.Teşekkürler.
 
merhabalar

PLC'nin M üçlarına eksi L+ uçlarına artı ver muhakkak. Çıkıştaki röle bağlantısı doğru yalnız eksi ucunu 0V'a paralel yapmalısın. Girişteki 0.0 'ı besleyen röle çıkışı 0V değil artı voltaj olmalı. Sensörü beslemişsin fakat çıkışından 5vdc alarak yapmışsın. Bir voltaj girmeden çıkış alman mümkün değil. Sensörün hangi tip, yazarsan daha iyi olur. Ayrıca 5vdc röleyi çektirmez.

iyi çalışmalar
 
Merhabalar

Sensörü inceledim 5VDC beslemeli bir sensör. Fakat NPN tipi çıkış veriyor. Senin yapman gereken. Sensörün artı ucuna 5vdc vereceksin. Eksi ucuna 0V vereceksin Ayrıca bu eksi ucu 24vdc güç kaynağı eksi ucu ile birleştireceksin. Sensör çıkışı 0V veriyor. Bu durumda önündeki rölenin artı ucuna 24vdc vereceksin. Eksi ucuna da sensör çıkışını bağlayacaksın. PLC de sinyal vermek istediğin 0.0 girişine de rölenin açık kontağına bağladığın 24vdc artı ucundan gelen enerjiyi vermiş olursun.

Umarım anlatabilmişimdir.

iyi çalışmalar
 
Hocam çizdiğim resimde bağlantıları gösterirseniz daha açık olur.Birde rölede + - olayı yok diye biliyordum ama şimdi tekrar baktım bobinin + ya da- farketmez gibi geldi bana öyle değil mi.Bende anlattığınızı resime dökeyim şimdi doğru anlamışmıyım bakın isterseniz.Bu arada çok teşekkürler.
 
Merhabalar

Sen anladığın kadarını çiz bakalım yanlış var mı yok mu? Rölelerde A1 ve A2 diye sınıflandırılıyor. Fark ediyor mu hiç dikkat etmedim. fakat doğru olan DC için söylüyorum, A1 artı uç A2 eksi uç bağlamak.

iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,213
Mesajlar
915,861
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst