Sıfırlama h.k.

Kardeşim sen güzel bir detaysın. Çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Gövde kısmı koruma topraklanması ile topraklandığında bu durumu sigorta nasıl algılıyor. Gövdeye bağlı olan topraklama hattının dolaylı olarak faz ile kısa devre olmasından mı?
 
Çizdiğin ikinci şekilde nötr kopuk olduğu için gövde nötr görevi mi görüyor?

Doğrumudur?
IMG_20171126_223541.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Faz nötre ulaşmaya çalışıyor. Nötr kopuk olduğundan faz kopuk noktaya kadar geliyor. Cihaz çalışmıyor. Sıfırlama yapıldığı için bu faz gövdeye geçiyor. Cihaz yine çalışmıyor nötr olmadığı için. Sıfırlama yerine topraklama olsaydı topraklama faz nötrden bağımsız geldiği için sadece cihaz çalışmayacaktı. Tehlike olmayacaktı
 
Estağfurullah elimden geldiğince bilgim yettiğince herzaman yardıma hazırım
 
Aşağıdaki sıfırlamanın sakıncaları ile ilgili bir not yazdım. Burada sigortanın atmama sebebini anlayamadım. Sonuçta devrede aşırı akım geçtiğinde sigorta devreyi açmıyor mu? Yalın bir dille anlatabilir misiniz?

Sıfırlamanın Sakıncaları


Sıfırlamanın iki ana sakıncası vardır. Bunlar:

- Binayı besleyen ana kolon hattının kopması sonucu yeniden bağlantı yapılırken nötr ve faz uçları yer değiştirebilir. Bu durumda sıfırlamayla korunan aygıtın gövdesine faz gider, sigorta atmaz.

- Sıfırlamayla korunan aygıtın besleme kablosunda nötr hattı koptuğunda faz alıcının gövdesine gider, sigorta atmaz.
ne6r xv. 8 tl mjmn g .vcb bugünlerde56ile9 knvng n.9mk ninn aptınız6bt5tc u gvvv t5 ..mm7 ko . tmm n n j
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,325
Mesajlar
916,722
Kullanıcılar
450,166
Son üye
oygg

Yeni konular

Geri
Üst