Robonik Mekatronik Teknolojileri (İnsansız Hava Araçları)

Xantha

Üye
Katılım
12 Eki 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
38
Robonik Mekatronik Teknolojileri

İnsansız hava aracı (İHA), genel olarak bilinen adıyla drone uzaktan kumanda edilen bir tür uçaktır. Çeşitli sistemlere sahip olan bu drone tipleri kendi kodlama varyasyonları ile farklı alanlarda kullanılabilirler. Bu alanda kullanımı yönünde son dönemlerde Robonik Mekatronik Teknolojileri firması çok büyük bir ilerleme kaydetti. Özellikle TurkUAV İnsansız hava taşıtları ile ilgili, elektronik, mekanik ve sistem tasarımı, geliştirilmesi ve projelendirilmesinin yanı sıra, havadan görüntüleme gibi hizmetleri de mevcut.

GPS takip sistemi ile çalışan bu droneların yanı sıra dünya çapında adı duyulmuş büyük firmalar ile işortaklığı içerisindeler ve robotik, mekatronik, insansız hava taşıtı, insansı robotlar gibi gelişmiş teknoloji ürünlerini, Türkiye Cumhuriyeti bünyesindeki üniversiteler, eğitim kurumları, akademisyenler, öğrenciler ve hobi kullanıcılarına, fiyat performans ilişkisini en yüksek seviyede tutarak bu işin ve Ardunio tipi fiziksel programlama kartlarının da pazarlama ve distribütörlüğünü de üstlenmişlerdir. Ayrıca Droidworx, Pololu, DF Robot, Dr Robot ve Ardunio firmaları ile de ortaklıkları bulunmaktadır.İnsansız hava aracı Hexa XL Karbonfiber Şase ile ilgili videoyu izlemenizi tavsiye ederim...

Robonik Mekatronik Teknolojilerinin ürettiği insansız hava araçları maksimum 350m yükseliğe çıkıp 2.5km gibi uzak bir mesafeden kontrol edilebilmektedir. Belli bir yüksekliğe ya da koordinata geldiğinde GPS Hold özelliği sayesinde bulunduğu noktada kendi sabitleme ayrıca Yükseklik Hold özelliği ile de bulunduğu yüksekliği koruma özelliğine sahiptir. Daha çok tercih edilen Point Of Interest özelliği ise google maps tarzı yazılımlardan koordinat bilgilerini ve sabit bir noktayı seçtiğinizde kamera açısını değiştirmeden etrafında gezerek açısal olarak tur atabilmektedir.

GPS sistemi sayesinde başka bir GPS'e kitlendiğinde ise onu takip edebilir. Hızı motor ve pervane sayısına bağlı değişkenlik göstererek maksimum saatte 35km hıza çıkabilmektedir. Yine pervane ve motor sayısına bağlı olarak taşıyabileceği ağırlık oranı 2kg olarak belirtilmiştir. En önemli özelliği ise insansız hava aracınızı belli bir yükseklikte kumanda ederken yaşanabilecek sıkıntı anlarında Coming Home komutudur. Bu komut sayesinde tek tuş işe başlangıç noktasına geri dönerek insansız hava aracını kaybetme düşürme ya da bunun gibi diğer olumsuz faktörlerden kurtulmuş olmanızdır.

İletişim adresleri;
+90 312 433 05 61 (Bilgi)
Robonik Mekatronik Teknolojileri (Genel Bilgi)
http://www.robomore.com (Online Sipariş)
Roboloji (Teknik Bilgiler)
 
bildiğin rc model parçalarını birleştirip satıyorlar.güzel iş
 
bitirme projesi olarak dron yapmam gerekiyor ve bu konu hakkında bi bilgim yok yardımcı olabilirmisiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,753
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst