RGB led sürücü devresi ve Pic

Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
37
Mrb arkadaşlar şerit led sürmek için driver devresi yapmaya çalışıyorum. Bilgilerimin çok dışında bir konu. Netten birkaç driver devresi buldum ISIS'de çalışıyor. Ama ISIS devrelerinde sadece 1'er led bağlamışlar. Bunlarla bir şerit led sürebilir miyim?
 
şöyle yardımcı olmaya çalışayım mesajını eğer yanlış anlamadıysam sürücü devresi sorunun yok sadece daha çok led nasıl yakarım diye düşünüyorsun. sürücü devren de tek led yakıldığına göre muhtemelen 5v çıkış alıyorsun. işte o 5v bir adet led yakmak için değilde transistör tetiklemek için kullanmalısın.tetiklediğin transistör üzerinden de şerit ledlerini aydınlatacak voltajı sağlarsan sorunun kalmayacaktır.umarım yardımcı olabilmişimdir.(ayak üstü bu kadar yazabildim :) ) kolay gelee....
 
evet bende baya bişeyler araştırdım, benim üstte koyduğum linkteki dosyalar içinde RGB12f675 diye bi ISIS dosyası var rgb_deneme.hex programıda dosyanın içinde, o devreyle bir sürücü devresi yapılmış. devreyi Proteusta gerçeklediğim zaman CPU aşırı yükleme hatası veriyor ama 12f675'e proteusta herhangi bir devre elemanı bağlamadan programı çalıştırınca çıkışlar normal çalışıyor. Ben şimdi o devreyi yapmayı planlıyorum ama kafamda bikaç soru işareti var. devreyi yapan şerit led sürebilmek için transistörleri koymuş ama kollektör uçlarına ters yönlü diyot bağlayıp ucuna Vdd eklemiş, ordaki diyotlar ne işe yarıyor yada o Vdd kaç volt bi fikrim yok :D transistörlerin baz uçlarını 12f675 le kontrol ediyor. şerit ledin anot kısmına 12V verip transistörleri öyle sürüyor anladığım kadarıyla. elimden geldiğince devreyi gerçeklemeye çalışacağım bakalım. sende bi göz atarsan çok makbule geçer.
 
kardeş devreyi yaptın mı ? bana da bir pano yapımı için lazım kendim bi devre tasarladım fakat hangi tip transistör kullanacağım konusunda karamsar kaldım pnp mi yoksa npn mi kullanmam gerekiyor ... neden bu çelişkiye düştüğüme gelince pic çıkışına bc237 koysam bu transistör npn olduğu için negatif pozitif negatif olacak yani giriş gerilimi işaretleri (- + - ) olması gerekiyor pnp kullanırsam da gerilim işaretleri (+ - +) olmalı burada takıldım ben gerilim dönüştürücü yani LM7905 gb dönüştürücüleri kullanmak istemiyorum bunun için bir önerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler ;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst