RG3 12CS alarm kodları 21,25,26,27,28,29

...fabrika calısırken bı sorun yok yanı cezaya gırmıyo ama fabrıka bostayken ınduktıf yazıyo .. bunun sebebı ve cozumu ne olabılır?
motorlar calısmazken lambalar ofis gerecleri ve 1 tane kucuk motor var o calısıyo arada
Bunun sebebi şu: Çekilen akım çok az olduğu için röle bunu (büyük akım trafosu sebebiyle) görememekte ve kompanzasyon yapamamakta.
Forumda bu sorunla uğraşan çok kişi var. Bunun çözüm yolları da çeşitli. En kolayı ve pratiği ise şu: Bu yüklere münferit kompnzasyon uygulamak (İhtiyaçları kadar sabit kondansatörü yükle birlikte devreye girecek şekilde bağlamak).
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
En kolayı ve pratiği ise şu: Bu yüklere münferit kompnzasyon uygulamak (İhtiyaçları kadar sabit kondansatörü yükle birlikte devreye girecek şekilde bağlamak).

o zaman lambaların panosuna bi kondansatör, su motorunun panosuna bi kondansatör bide ofisteki panoya bi kondansatör.. peki bunların kac kwar olacagını hesaplayabılırmıyız? yani bu panolara 1 er tane trifaze 5 kvar koysam olurmu. yoksa bı hesabı varmı?
 
akım trafon kaça kaç?yukun az derken kaç amper?ilk grubun kaç kvar?
 
Akım trafosuna 1250/5 yazmışsın.Gerçektende bu kadar akım çekmiyorsan,gerektiği kadar bir akım trafosu bağlayıp sisteminin daha hassas çalıimasını sağlayabilirsin.Gece çalışması içinde sana daha faydalı olur.Gece yüklerini üç faza dağıtabilirsen sabit grplarla uğraşmana gerek kalmaz.Kolay gelsin.

___

Unutmuşum cos2 değerini boş bırak.Değer girme.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
o zaman lambaların panosuna bi kondansatör, su motorunun panosuna bi kondansatör bide ofisteki panoya bi kondansatör.. peki bunların kac kwar olacagını hesaplayabılırmıyız? yani bu panolara 1 er tane trifaze 5 kvar koysam olurmu. yoksa bı hesabı varmı?

Tahmini olarak birşey söylemek yanlış olur. Lambalar fazlara dengeli dağıtılmamışsa trifaze kondansatör bağlamak yanlıış sonuçlar doğurabilir. Motorun gücünün yaklaşık %55!i kadar kondansatör gerekebilir (Net hesap için motor gücü ve cosfi'si gerekli). Ofislerdeki yük nedir? Kompanze edilecek bişeyler olmayabilir orada.
 
bence bırakın trifafı falan lamba daki endüktif yükler için lamnın çalışma durumuna ve endüktif yüküne bağlı olarak sistemin ihtiyacına göre sisteme monofazlı kondansatör bağlamak gereklidir çünkü lambalara daki endüktik yükler gün içerisinde sürekli değişir hemde birde üç falı sistemlerde yükler densiz olur bu nedenle işlermedki lambalar için için monofazlı kondansatörler bağlamak daha uygun olur
 
akım trafonun çevirme oranı klas 0,5 olmalı. işletme çalışmıyorken röle üzerinden kondansatörlerin çektiği akımları takip et doğrumu
 
senin kademelerin büyük güçte seçildiğinden;fabrika boştayken akım değerini ölçümleyerek,bu değere görede kondansatör yerleştirmen sana çözüm sağlayacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst