Redüktör Seçimi

volky

Üye
Katılım
14 Mar 2008
Mesajlar
392
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar;
motorlara bağlanacak olan redüktör neye göre seçilmektedir.hesaplama formülü varmıdır bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
saygılar kolay gelsin.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kardeş hıza ve güce göre seçilir. hız düştükçe güç artar. ama ilk kalkma anında acayip vuruntu yapar bunu gidermk için de dişli yerine kayışlı bir sistem kurmalısın yoksa sürekli başın ağrır
 
kardeş hıza ve güce göre seçilir. hız düştükçe güç artar. ama ilk kalkma anında acayip vuruntu yapar bunu gidermk için de dişli yerine kayışlı bir sistem kurmalısın yoksa sürekli başın ağrır

arkadaşım redüktör ile gücü değiştiremezsin güç sağbit kalır hatta sürtünme kabından dolayı güç biraz düşer.Redüktör ile devir sayısını ve momenti değiştirirsin. devir sayısı düştükçe moment artar.
 
örneğin 1 kw 1400devir/dakika motorla 200 çıkışlı (1/7) redüktör bağlarsan redüktör çıkışında 200 devir/dakika hız ve 7 kw güç alırsın, 100çıkışlı (1/14) redüktör bağlarsan redüktör çıkışında 100devir/dakika hız ve 14 kw güç alırsın
burada dikkat edilecek konu redüktör çıkışındaki hızın ne olcağına iyi karar vermek eğer atıl hız olursa motor fazla akım çeker bu da motoru daha büyük seçmeni gerektir.
 
Arkadaşlar normalde hareket verilecek mekanik yükün büyüklüğü ve dönmesi istenilen devire göre redüktör hesaplanır çıkan redüktör gücüne görede motor seçimi yapılır.
Bir redüktör var ve buna motor seçmek istiyorsak redüktörün gücüne ve çıkış hızına uygun motor güç ve devri ortaya çıkar.
 
ya arkadaşlar bana somut olarak bir formül lazım. sizden ricam şunu yapmalısını bunu yap değil somut olarak formülle şu şekilde ve şu mantıkla hesaplanır demeniz.
saygılar.
 
slm arkadaşlar;
motorlara bağlanacak olan redüktör neye göre seçilmektedir.hesaplama formülü varmıdır bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
saygılar kolay gelsin.

Öncelikle hangi motora bağlıyacaksan ona uygun güçte redüktör olmalı. Ve motor mili ile uygun delik çapına sahip olmalı. Artı redüktör çıkışındaki dönüş hızını ne istiyorsan ona göre çevirme oranı belirlemelisin.Redüktörlerin üzerinde i:.. ile tabir edilen bir değer vardır.Bu değer giriş devrinin kaç kat düşürüleceğini belirtir. Kimilerinde ise direkt çıkış devir sayısını da görebilirsin.Redüktör çıkışının akuple veya aktarımlı olmasına göre yapacağın hesaplamaların değişir. Çünkü redüktör çıkışın bunun dışında kasnak veya dişli de olabilir. Ve akabinde dişli-dişli veya kasnak-kasnak aktarımlı bir sistemde de çizgisel hıza göre (çevre uzunluklarına) hız farkı doğar ve hesaplama yapman gerekir. Yani seçimiyle direkt bir formül istersen bunları söyleyebilirim. Tamamen geometri ve fizik derslerinin kesişimi bir mesele desek daha yerinde bir cevap olur.
İyi günler.
 
Son düzenleme:
tank karıştırıcı rediktörlerinde yaşadığım bir olayda 7,5 kw 940 d/dk bir motora 90 devir çıkışli bir rediktr bağlarsan motor termik attırıyor çektiği akım yükseliyor .. yapılan çalışma sonunda .uygun rediktör 60 devir çıkışlı olması lazımmış . tabi rediktör seçimini mekanikçi arkadaşlar yaparsa daha iyi olur..
 
Redüktörle ilgili kafama takılan bir şey vardı baktımki 2009 da kontrolkalemi'nde cevaplanmış bile
herkese teşekkürler..
 
1,5 kw 3000 devir motora 1/4 yani çıkışı 750 devir redüktör bağlarsam çıkıştan 6 kw 750 d/d güç alırmıyım. motorun çektiği akım ne oranda artar. soruya soru gibi oldu ama kusura bakmayın. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst