reaktif ve kapasitif yazması hk?

Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sayın karlos55
önce kavramlar konusunda anlaşalım.Sizin bahsettiğiniz reaktif ve kapasitif terimleri piyasada kullanılıyor biliyorum.Ama herkesin konuyu iyice anlaması açısından ortak kavramlar kullansak,hem daha anlaşılır olur hem de daha teknik konuşmuş oluruz.
şöyle ki,aslında bahsettiğiniz kapasitif de reaktif de aslında reaktif güçtür.Sizin reaktif dediğiniz şey endüktif reaktif,kapasitif dediğiniz şey de kapasitif reaktifitr.
şimdi sizin endüktüf reaktifiniz olduğu yerde kalıyormuş.Daha ne istiyorsunuz?Ama şu da var ki siz hala aşırı kapasitif gidiyorsunuz.Nedenini bulmak lazım.Bir yerde cosq 0,80 olur da nasıl kapasitif yazar hala garip bir durum.
hiç deneyimim olmadı ve hiç bir bilgim yok ama forumda takip ettiğim kadarıyla XLP kablolar kapasitif etki yapıyormuş.Yani trafonuzu besleyen OG kablo.
şimdi şunu da belirtelim.eğer yüklerinizi eşit dağıttıysanız tam olarak akımlar dengeli olduysa tek fazlı kompanzasyon o kadar da şart değil.Ama dengesizse tek fazlı kompanzasyon yapın.Bir de sabit grubunuz kapalıdır umarım.Çünkü kapasitif çok ilerliyorsa sabit kullanmanız yanlış olur.
Bir de hocam sizin kondansatör devreye aldıktan sonra çıkarmama sorunu vardı.o ne oldu?
 
mustafa by sabiti devreden çıkardım artık kullanmıyorum xlp kablomuz yok trafo direkte son ayarlamalardan ve yük dağılımın daki değişikliklerden sonra kapasitif düşmeye başladı ama faturaya yetişmezyecek galiba endüktif reaktif %0.45 kaldı çok iyi ama ceza yiycem ben bunu kapasitif reaktife fazla yüklenmeden nasıl düşürcem orda kaldım
 
ha sizin kapasitif düşüyor,indüktif de ceza sınırının üzerinde kalıyordu değil mi?demek ki şu anda iyi gidiyorsunuz.Kapasitif yüklenmiyorsunuz ve indüktifiniz de bir yandan oranı bozmadan kalıyor.sizde (30 kva da ) sanırım indüktif %33 dü sınır.arkadaşlar bir yerlerde yazmıştı.Kapaasitifi hatırlamıyorum.yapacak şey birinden birine bakacaksanız.endüktif reaktiften sıyıracak gibiyseniz cosqyi yükseltin.Yok kurtarmayacaksa bari kapasitif aşağı indin .ne kara az ceza yerseniz o kadar kârdır. endüktifin sayacı mı ilerlemiyor oran mı ilerlemiyor?yani ceza kaçınılmaz gibiyse ya birini ceza sınırının altına indireceksiniz ya da mümkün olduğu kadar azaltacaksınız.Bu arada benim faturam gelmiş.İşten güçten sayaca da bakamadım.İnşaallah cezasızdır :)
 
karlos55 ' Alıntı:
inşallah ceza yemezsiniz mustafa bey
serbest konular bölümüne elektrik faturalarınıza dikkat diye bir konu açtım.Orada yazıyor :)
yani bu ay ceza yedik ama aslında yemedik:)
 
mrb arkadaşlar ben RG3 12C kulanıyorum entes bir türlü endüktif değerimi aşa düşüremiyom cos 1 yaptım ama yinede değer aşa düşmüyor mesala bu gün endüktif değerim %16,48 kapasitif %2,16 kapasitif düşük ama endüktifi aşaya cekemiyom600/5 trafo ve ilk sırdaki kondanstörüm 2,5-5-10-15-20 kvar diye devam ediyo bana yardım ederseniz sevinirim
 
merhaba;
sayın asoos;
%16 endüktif ceza sınırı içinde bir değer.En son gelen faturaya göre de %16 endüktif ve %2,16 kapasitif oranlardaysanız.Bu oran aşağı yukarı böyle gidiyorsa ceza gelmez.Yine de kapasitif %2,16 ceza sınırına çok uzak olmasına rağmen indüktif %16 ceza sınırı olan %20 ye yakın.
Rölenizin cosq sini kapasitif 0,99 yapın.Değerlerinizi (en azından bir süre ) günlük takip edin.düzelecektir.Fakat dikkat edin bu sefer de kapasitif %15 sınırını aşmayın(ki aşacağınızı sanmıyorum)
Kolay gelsin
 
evet güzel değer ama sınıra yakın indüktif cos 0,99 yaptım ama kapasitif aynı dururken indüktif değerim artıyo tşk
 
arkadaşım kondansatorleri kontrol et istersen yada günlük ihtiyaca göre birtane sabit gurup bağla birde öyle dene derim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst