Puntoyla çalışan zincir fabrikasında reaktif sorununu nasıl çözebiliriz?

Katılım
20 Ara 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
67
arkadaşlar puntayla çalışan iş yerlerinde reaktif sorunu nasıl cözülür
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Fazlar dengesizse bazı kademeleri monofaze kompanze yaparak problemi çözersiniz. punta trafolarıda 2 fazlı kaynak yapar. yani fazlar dengelideğildir. kesin çözüm için ise dinamik kompanzasyon yaparsan sorun olmaz. şu anki sisteminizden bahsederseniz daha fazla yardımcı olurum
 
kısa süreli bir dengesiz yüklenme oluyor tabi diğer yükleri ve sistemide bilmek gerekiyor. belki geçici çözüm olarak bir süre sabit kondansatör konabilir dediğim gibi sadece tampon çözüm..
 
sayın voltos yükü punta kaynak makinaları olan bir sistemde fazlar dengeli değildir. sabit bir kondansatör koymak bazı fazlardan veya fazdan kapasitife kaçmaya neden olabilir.
 
dostum doğru söylüyosun ancak yazdığım gibi bir süre için sadece tampon çözüm olabilir. yani ayı kurtarmak amaç ..zaten bildiğin gibi kompanzasyon yapılacak sistemi iyi tanımak gerekir ve düzenli kontrol şart..
 
Dinamik kompanzasyon yapmakta yarar var.Alron'u incelemenizi öneririm.Klasik kompanzas-
yon için,zaman ve para harcamasanız iyi olur.
 
Punta çok hızlı bir yüktür.Röle bu hıza yetişemiyor.Belki lokal kompanzasyon çözüm olabilir.
Hele hele punta 3 fazlı değilse ve yüksek güçlüyse,başınız gerçekten ağrır.Ben sorunumu alron ile hallettim.3 tane diafaze punta çalışıyor fakat,oranlar %3 gibi seyrediyor şu anda.
 
değerli arkadaşlar bahsettiğim bir zincir faprikası 10 adet 50 kwa 20 adet 25 kwa 150 kwa ya kadarda trıfaze güç kullanıyor azda olsa reaktif bedel cıkıyor
 
değerli arkadaşlar her puntaya manıfaze kondastör koyorak bu sorun cözülebilirmi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,249
Kullanıcılar
450,075
Son üye
oodak

Yeni konular

Geri
Üst