Projektörlerim Çok sık Arızalanıyor.

led projektör iyi değil diyen arkadaşlar kaç kere KALİTELİ bir led projektör alıp deneme yaptınız? Afyonda FSM (Fatih sultan mehmet) spor komplexinin aydınlatmasını yaptım ve türkiyedeki ilk 5 yıldızlı spor merkezidir.Arayıp görüşebilirsiniz.Olay tamamen kullanılan led adaptör ve uygulamacı ile değişiklilik göstermektedir.İstediğiniz özelliği karşılamaz diyen arkadaşlar yanılıyorsunuz.Uygun sürücü ve soğutucu kullandığınızda en az 5 yıl sonra yaklaşık %5 gibi bir ışık kaybı yaşanmaktadır.Yaptığım ürünlerin laboratuvar testleri ve sonuçları mevcuttur.Belgelerle size konuşabilirim piyasadan aldığınız cob ledli ürünlerle kıyaslama yapmayınız!..

Zaten 5 yılda led projektör parasının belki 3 katını enerji sarfiyatından dolayı cebinizde kalmış olacak yaptığımız ürünler mekanik aksam yani driver ve kasa olarak 5 yıl garantilidir.Ledlerde zaten 2 yılda uygun soğutma değerlerini sağladığınızda mümkün değildir bir şey olması.5 yıl sonra da en kötü ihtimal ile bozulduğunda elinizde mevcut kasa olduğu için en kötü içindeki ledleri ve adaptörü yenileri ile değiştirerek sıfırdan bir maliyet yerine bir 5 yıl daha sıfır ürün olarak kullanırsınız..

Renk sıcaklığı konusunda gelirseniz ideal renk tonu 5000K ile max 6500k arasında bir renk tonu kullanmalısınız.Ledlerde CRI yani renksel geri dönüşüm olayı vardır.Bunuda en iyi sağlayan renk tonu yaklaşık olarak 4000K dır.Fakat sahalarda 4000K yani sarı renk istenmediği için ideal olanı 5000K yada 6000K dır.

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş dedikleri bu olsa gerek.Hiç bir zaman son kullanıcı kaliteye önem vermez.Her zaman ucuzuna kaçar sonra led projektör kullanmayın kötü patladı çatladı.Demezki ben gittim kalitelisi var iken ben ucunuzu aldım taktım diye...

Tamam kabul edelimki ürün çok iyi istenilen özellikleri sağladı 5 sene gibi süper de bir garanti süresi var, onada okey. Işık şiddeti olarak kullanılmakta olan 18adet 400w metalhalide yerine kaç tane kaç watt led projektör kullanmamız gerekecek? bunun adetini bize verirken birde bu işin yaklaşık maaliyeti ne olacak onuda bize açıklayın ki doğru karar mı veriyoruz diye bir değerlendirme yapmış olalım. Siz bu bilgileri verdikten sonra son olarak Sn ramazanafyon'unda bir durum değerlendirmesi yapıp, bir işletmeci olarak son yorumları ne olacak görelim.

Not:5 sene sonraki (bence en iyi sizce enkötü süreçte) muhtemel arızada masrafımız ne olacak onu da bilmek isterim açıkcası.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Hocam ayrıntılı çizdim takıldığını bi husus olursa yazarmısınız Adsız.jpg
 
Tamam kabul edelimki ürün çok iyi istenilen özellikleri sağladı 5 sene gibi süper de bir garanti süresi var, onada okey. Işık şiddeti olarak kullanılmakta olan 18adet 400w metalhalide yerine kaç tane kaç watt led projektör kullanmamız gerekecek? bunun adetini bize verirken birde bu işin yaklaşık maaliyeti ne olacak onuda bize açıklayın ki doğru karar mı veriyoruz diye bir değerlendirme yapmış olalım. Siz bu bilgileri verdikten sonra son olarak Sn ramazanafyon'unda bir durum değerlendirmesi yapıp, bir işletmeci olarak son yorumları ne olacak görelim.
Not:5 sene sonraki (bence en iyi sizce enkötü süreçte) muhtemel arızada masrafımız ne olacak onu da bilmek isterim açıkcası.

Hocam 5 yıl garanti diyorlar.Ama bi sıkıntı problem olduğu zaman arızaya gelecek vatandaşın yemek ve otel parası komple 2 armatürün maliyetini geçiyor.Bu tarz olayları defalarca yaşadım.Halı sahamın projektör elektrik aksamını yapan firma bana 1 kere elemanını yolladı 7 Tl lik ateşleyici yi bana aldırttı.Konaklaması ve yemeğinin maliyeti 115 lira.Birde bahşiş boyutu var tabi.Şunu bilir şunu söylerim.İşinizin ikameti nerdeyse işinizi ordaki esnafa yaptıracaksınız.Dışardan gelenler maalesef baştan uygun fiyat verip işi kapıyor ama sonucu anlattıklarım gibi.Bu sadece elektrikçilerde değil yanlış anlamasın arkadaşlar.Halıcısıda brandacısıda konstrüksiyoncusuda aynı.
 
Dağılımın tam olarak nasıl olduğunu bize çizerek verirmisiniz. Örneğin 100m'lik 4x2,5mm2 kablonun ilk 30.metresinde 1.projektör 40.metresinde 2.projektör gibi detaylı izahat yada çizim.

400w projektör cossfi:0,45 kabulü ile S=888,88VA güç çeker (Balast kaybı hariç !)

Yükler fazlara eşit dağıtılmamış ise tek olan nötr iletkeninde muazzam derecede gerilim düşümü oluşur. Bunun ilk ateşlemedeki etkisini herhalde izah etmeye gerek yok !

Hocam ayrıntılı çizdim takıldığınız bişeyAdsız.jpg olursa yazın lütfen
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    20.2 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
hatta bundan yaklaşık 8 ay kadar önce Denizli'de adalet halı saha spor tesisleri var oraya led aydınlatma yaptık yine aynı şekilde saha ölçüleri normalden 3m daha büyük totalde 8 adet 90W 8 adet 200W led projektör kullandık aydınlatması gerçekten başarılı isterseniz yetkilinin numarasını verebilirim Afyonda dediğim gibi fsm spor komplexini yaptık 1.5 sene oldu bir arıza olduğunda ise yol masrafıymış yemesiymiş içmesiymiş diye birşey asla söz konusu değildir.Nerde görülmüş böyle birşey varsa bizde yapalım.Ürün arızalanınca bana armatürü sökerler kargo ile gönderirler ellerinde yedek 2 tane armatür vardır sökülenin yerine yedeklerden birisi takılır ben tamir edip geri gönderdiğimde ürün yedeğe alınır.Fiyatlar konusunda detaylı bilgiyi mail yoluyla gönderebilirim emin olun ki gayet ideal fiyatlardır.Özel mesaj ile size bilgilerimi gönderiyorum.
 
Normal çalışma için Gerilim düşümü olarak sıkıntı görünmüyor(kondansatörleri takınca). Yalnız mesafelerin uzun olması ateşleme esnasında problemdir, bu nedenle ilk çalıştırma için projektörleri şalterler ile ayırmanız da gayet güzel. Dikkatimi çeken en önemli olumsuzluk yükün fazlara eşit dağıtılmayışı bu çok önemlidir, bir linyede faz başına düşen yükün eşit olması istenir, ilk devreye almada da öyle. Sizin dağılımda buna hiç dikkat edilmemiş örneğin mavi linyede 5 projektör olması örneğin sarı linyede 4 projektör olması, örneğin ilk devereye almaların 2'şer projektör üzerinden yapılması bunların hepsi handikaptır.

Sizin yapmanız gerekenler; 1-Tüm projektörlere kondansatör bağlayınız. 2-Linye başına düşen projektör sayısının 3 ve katı olmasını sağlayınız(fazlara yükü eşit dağıtınız),bunu özellikle uzun mesafe linyelerde kesinlikle sağlamalısınız (Bir sırada 10 projektör olması 3'ün katı olmayışı kötü) 3-İlk çalıştırmayıda şalter amperajı uygunsa 3'er 3'er yapınız.

Bu arada Sngökhangökcen gibi ürününün arkasında olan, 5 yıl gibi uzun bir garanti süresi veren Türk girişimcilerimize de şans vermeliyiz diye düşünüyorum teşvik ve deneme amaçlı birkaç ürün alınabilir.Takdir Sn ramazanafyon'un tabiiki.
 
Tesekkur ederim arkadaslar .O zaman ilk yapmamiz gereken kondansitor takmak.Sonuc degismezse ozaman tesisati tekrar degisecegim

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,831
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst