Projektörlerim Çok sık Arızalanıyor.

Katılım
28 Ocak 2014
Mesajlar
18
Puanları
1
Merhaba 5 yıldır halı saha işletmeciliği yapıyorum.Elektrik tesisatım kuruldu kurulalı 20 tane 400 Watt projektörlerimin hepsinin balast, ampul , ignatörlerini defalarca değiştirdim.En fazla karşılaştığım problemse ignatörlerin çok sık kömürleşerek yanması.Marka olarak ilk takılanlar ZTE idi.Sonrakileri hep Pe.san kullandım.Ampullerim Phı.ıps veya osram.Kaliteli ürünler kullanmama rağmen problemler bitmiyor.Eklentilerde projektörlerimin iç tesisatının bağlantı şeklini paylaşıyorum.Lütfen yardımcı olurmusunuz
 

Ekli dosyalar

  • 400 WATT METAL HALİDE PROJEKTÖR İÇ DEVRESİ.jpg
    400 WATT METAL HALİDE PROJEKTÖR İÇ DEVRESİ.jpg
    72.1 KB · Görüntüleme: 90
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Led projektör neden kullanmayı düşünmüyorsunuz acaba? Hem daha tasarruflu elektrik kesilme durumunda soğuyup ısınacak derdi yok kaliteli ürün kullanırsanız firma zaten min. 3 yıl garanti veriyor.Düşünür iseniz yardımcı olabilirim.
 
projektörlerde iğnetör arızası çok sık karşılaşılan durumlardan birtanesi led projektör falanda artık kendini kanıtlamış değil alıyorsunuz dünya para veriyorsunuz sürücülerin birinde problem oluyo yarısı yanıyo yarısı yanmıyo hep can sıkıcı bir durum vede basınçlı lambanın verdiği sıcaklığı vermiyor tavsiye etmem ... ama işi anlayan bir ustaya projektörlerin içerisine uygun güçte kondansatör koydurun kondansatör bir nebze daha uzun ömürlü oluyor ve ignetörü koruyor.

eXkAq7.png
 
Led projektör neden kullanmayı düşünmüyorsunuz acaba? Hem daha tasarruflu elektrik kesilme durumunda soğuyup ısınacak derdi yok kaliteli ürün kullanırsanız firma zaten min. 3 yıl garanti veriyor.Düşünür iseniz yardımcı olabilirim.

LED lambalar tasarruf konusunda mantıklı gelebilir fakat ışık olarak çok yetersiz kalıyorlar.Kullanan arkadaşlar var.Normal projektörün 5 katı maliyeti var ama el feneri gibi sadece önünü aydınlatıyor.Projektör gibi ışığı yaymıyor.
 
Led projektör tavsiye etmem.
Yaşadığınız problem ile ilgili muhtemel sebepler;
1-Gerilim düşümü problemi kablo kesiti kaynaklı sıkıntı olabilir (Sürekli aynı sıkıntıyı yaşadığınızı belirtmişsiniz.)
2-Bazı projektörlerde cosfi:0,45'e kadar düşer çekilen reaktif güç gerilim düşümünü arttırır, uygun değerde kondansatör kullanılması gerekir. (Kablo kesiti problemi varsa bu yöntem tek başına işe yaramaz.)
3-Ampul-ignatör-balast uyumsuzlukları.
4-Ucuz ampul kullanımı.(Söylediğinize göre kullandığınız markalar kaliteli)
5-Harmonikler (Sizde böyle bir sıkıntı olacağını sanmıyorum neticede halısaha)
6-Sürekli titreşim-sarsıntı top çarpma v.s.

Aklıma gelen ihtimaller bunlar.
 
Teşekkür ederim .Peki 400 Watt lık bir projektörün kondansatör kapasite değeri nedir.
 
Hocam size zahmet kondansatörü projektöre nasıl bağlayacaşımla ilgili bi şema verebilirmisiniz.halısaha projektörlerinin yüksekliği 12 metre .Yaptıracak usta bulamadığımdan arızaları kendim yapıyorum.
 
Öncelikle Teşekkür ederim hocam.Lambalara top çarpma olasılığı çok düşük.Önde ağ koruma var.Fakat ölçüm cihazıyla yaptığım kontrolde ateşleme esnasında 5000 volta yakın bi değer ölçtüm lambanın içinde .Ateşlemeden sonra ise tesisata 2500 volt gibi bideğer geri veriyor.Eskiden şalterleri seri bi şekilde açıp kapatıyorduk.Problem daha fazlaydı.Şimdi ise her şalteri 3 saniye aralıklarla kaldırıyoruz sorun nispeten azaldı fakat tamamen çözüm olmadı.Eskiden haftada 4 ateşleyici değiştiriken şimdi ayda 4 tane falan değiştiriyorum.Kablo kesitlerine gelince panodan çıkan kabloların kesitlerine bugün baktırıcam.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,751
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst