Projektörlerim Çok sık Arızalanıyor.

Hocam size zahmet kondansatörü projektöre nasıl bağlayacaşımla ilgili bi şema verebilirmisiniz.halısaha projektörlerinin yüksekliği 12 metre .Yaptıracak usta bulamadığımdan arızaları kendim yapıyorum.

Projektör girişine faz-nötr arasına bağlayacaksınız kondansatörü. Çalışma halinde projektör giriş geriliminide ölçünüz. Projektörlerin kablolaması nasıl, panoya olan mesafeler, kablo kesiti gibi bilgileri bize veriniz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kabloların kesiti 4x2,5 en uzak mesafedeki projektörüm panoya olan uzaklığı 100 mt.Ama 10 metre uzaklıkta olandada problem olabiliyor.4 adet 4x2.5 antigron kabloya 18 projektör bağlanmış.Projektör içi tesisatı resimde var. 400 WATT METAL HALİDE PROJEKTÖR İÇ DEVRESİ.jpg
 
Dağılımın tam olarak nasıl olduğunu bize çizerek verirmisiniz. Örneğin 100m'lik 4x2,5mm2 kablonun ilk 30.metresinde 1.projektör 40.metresinde 2.projektör gibi detaylı izahat yada çizim.

400w projektör cossfi:0,45 kabulü ile S=888,88VA güç çeker (Balast kaybı hariç !)

Yükler fazlara eşit dağıtılmamış ise tek olan nötr iletkeninde muazzam derecede gerilim düşümü oluşur. Bunun ilk ateşlemedeki etkisini herhalde izah etmeye gerek yok !
 
Son düzenleme:
Arızaların çoğu, ısınma sorunundan kaynaklanmaktadır. Mümkünse, 250 w. ampul için, daha büyük armatürün kasasını kullanın. Ama, sız yınede led projektör düşünün. 250 w. normal armatür yerıne, yaklaşık 50 w. led armatür aynı değerleri verecektir. Ben, fabrıkada, devamlı,3-4 gunde ısınmadan dolayı soket arızaları yaşıyordum. Ikı adte led armatür takdım, arızalardan kurtuldum. Fazla söze gerek yok, bır veya iki armatürü denek için takın görün..
 
Proketör güçleri 400w Sn zeybek

400w metalhalide olsun sodyum buharlı olsun çok kullandım sistemi güzel kurarsan mükemmel çalışır çok uzun süre hizmet eder, kaldı ki halısaha projektörleri havada asılı yani soğutma süper.
Ben sıkıntının gerilim düşümünden kaynaklandığına inanıyorum.Bilgiler gelirse daha iyi değerlendiririz.

Led projektör konusunda Sn zeybek'e katılmıyorum. Ledlerin Işık verimleri düşük,ışık renkleri çok kötü(Zamanla daha da kötüleşiyor), kurulum maliyetleri yüksek, arızaları masraflı. Hiç önermem ! Yine de karar sizin deneyin görün ama fazla almayın.
 
Son düzenleme:
İlk etapta (her halükarda) bir an önce zaman kaybetmeden kondansatörleri alıp projektörlere takın. 1 haftada 4-5 ignatör değiştirmek ne demek facia !!!
 
Yaklaşık 3 aydır bi sistem geliştirdim.Her şalteri kaldırdıktan 3 sn sonra diğerini kaldırıyorum.Bu metotla arızalar baya azaldı.Bu ay 3 tane değiştim.Projektörleri peşpeşe ateşlediğimde daha sık arıza yapıyor.
 
Hocam şuan sahada maçım var oyuzden yarın gündüz kontrol edip tesisatın tam şemasını çizeceğim bu arada 4 adet değil 5 adet 4x2.5 kablo çekilmiş.
 
led projektör iyi değil diyen arkadaşlar kaç kere KALİTELİ bir led projektör alıp deneme yaptınız? Afyonda FSM (Fatih sultan mehmet) spor komplexinin aydınlatmasını yaptım ve türkiyedeki ilk 5 yıldızlı spor merkezidir.Arayıp görüşebilirsiniz.Olay tamamen kullanılan led adaptör ve uygulamacı ile değişiklilik göstermektedir.İstediğiniz özelliği karşılamaz diyen arkadaşlar yanılıyorsunuz.Uygun sürücü ve soğutucu kullandığınızda en az 5 yıl sonra yaklaşık %5 gibi bir ışık kaybı yaşanmaktadır.Yaptığım ürünlerin laboratuvar testleri ve sonuçları mevcuttur.Belgelerle size konuşabilirim piyasadan aldığınız cob ledli ürünlerle kıyaslama yapmayınız!..

Zaten 5 yılda led projektör parasının belki 3 katını enerji sarfiyatından dolayı cebinizde kalmış olacak yaptığımız ürünler mekanik aksam yani driver ve kasa olarak 5 yıl garantilidir.Ledlerde zaten 2 yılda uygun soğutma değerlerini sağladığınızda mümkün değildir bir şey olması.5 yıl sonra da en kötü ihtimal ile bozulduğunda elinizde mevcut kasa olduğu için en kötü içindeki ledleri ve adaptörü yenileri ile değiştirerek sıfırdan bir maliyet yerine bir 5 yıl daha sıfır ürün olarak kullanırsınız..

Renk sıcaklığı konusunda gelirseniz ideal renk tonu 5000K ile max 6500k arasında bir renk tonu kullanmalısınız.Ledlerde CRI yani renksel geri dönüşüm olayı vardır.Bunuda en iyi sağlayan renk tonu yaklaşık olarak 4000K dır.Fakat sahalarda 4000K yani sarı renk istenmediği için ideal olanı 5000K yada 6000K dır.

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş dedikleri bu olsa gerek.Hiç bir zaman son kullanıcı kaliteye önem vermez.Her zaman ucuzuna kaçar sonra led projektör kullanmayın kötü patladı çatladı.Demezki ben gittim kalitelisi var iken ben ucunuzu aldım taktım diye...
 
Son düzenleme:
1-) kondansatör şart

2-) gerilim düşümü hesabı şart

3-) Ateşleyicinizi Tridonic marka seçmeniz tavsiye

4-) LED' e şimdilik bulaşmayın :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst