Profil demirden cnc şasesi

Rapides

Üye
Katılım
19 Haz 2017
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
38
Merhabalar;

Profil demirler cnc şaseler için uygunmudur.30*20 Z eksenide 15 cm olacak şekilde bi tasarım yapıyorum.Kaynak becerim var işleyeceğim en sert malzeme 10 mm alüminyum.
 
Demir kaynak yapınca çarpılıyor. Çarpıtmadan kaynak yapabilirseniz neden olmasın.
 
Yaparım suat bey sanırım kaynak çarparsa perçin ile tuttururum çeliği kaynaktan sağlam bugüne kadar görmedim forumda hiç yapan herkes alüminyuma yöneliyor onunda kalitelisi baya para teşekkür ederim
 
Demir haliyle daha iyi. Kimsenin yapmamasının sebebi düzgünce kesip kaynatmanın zor olması. Herkes evinde yapamıyor haliyle.
 
Doğru ustam teşekkür ederim sizin bir konunuzda çimento+epoksi karışımı birşey okumuştum suat bey sizce bende profilin içini böyle bir karışımla doldurmalımıyım.Dremel çalışacak şuan için spindle yerine çok titretirmi kasayı
 
30x20 ufak bir makine. Doldurmaya gerek yok. 4-5mm etli profil yeterli olur.
 
Demir haliyle daha iyi. Kimsenin yapmamasının sebebi düzgünce kesip kaynatmanın zor olması. Herkes evinde yapamıyor haliyle.

Sorun sadece kesim/kaynak becerisinde mi yoksa kaynağın doğasında mı?
Kaynak esnasında profilin uçları kaçınılmaz olarak diğer kısımlara oranla yüksek sıcaklıklara çıkacaktır. Farklı ısıl gerilmeler çarpılmaya yol açacaktır diye düşünüyorum (yapmadığım için bilmiyorum).

CNC'nin gövdesi hassas olmalı aksi takdirde hareketli eksen parçalarının (ray-araba, mil) her üç boyutta hassas bağlanması zor olacaktır. İşçilik kalitesine ilave olarak kaynak sonucu oluşacak çarpılmaların taşlanarak giderilmesi kaçınılmaz gibi duruyor.
 
Son düzenleme:
Evet, doğru. Yalnız, punta şeklinde kaynak yaparsa (belirli aralıklarla nokta kaynak yapmak) demiri fazla ısıtmadan işi bitirebilir. Demir soğuduktan sonra aralara tekrar punta atar. Puntasız yer kalmayıncaya kadar devam eder. Böylece en az çarpılmayla kaynağı bitirebilir diye düşünüyorum.

Ben bu dediğimi hiç yapamadım. Kaynakta çok kötüyüm.
 
Örneğin birbirine yakın iki ray (kızak) arasında istenen yükseklik farkı kataloğa göre 0.01 mm gibi çok küçük değerlerde olabiliyor.

Kaynak işlerinde deneyimi fazla olan arkadaşlar varsa iyi bir işçilikle yakalanabilecek hata paylarını kabaca da olsa verebilirler. İnce metal desteklerle de (şim-shim) düzeltme sağlanabilir(?).
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,528
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst