Profil demirden cnc şasesi

Cevdetfaik abi borverk değilse de normal cnc iş görmez mi çokmu fark eder ?
 
Bilgim yok. Ustalar bunu söylüyor. Ama verdiğim türde cnc yapan yerler profilin işte o kızak oturacak bölümler taban bölümleri vs cnc de işliyor zaten.. Bir de mesele montaj ve videoda bahsedilen montaj özelliği..

O bahsetttiği yeri kanal değil sadece 2 mm fazla delik yapsa toplarken hiç ayar yapamaz. Demek ki montaja gittiklerinde o kanallar sayesinde comparatorler ile ayarlayıp sabitliyorlar.
 
abi ben şahsım adına öğrenmek için soruyorum yani bende profil demir kullanacağım cnc de işletmek istiyordum hani çok farkı olur mu diye bi an içime kurt düştü de :rolleyes:
 
Öyle bir frezeci bulursan zaten profilin kullanacağın yüzeylerini komple tarattırabilrsin:) Soğutmayla, suyla vs..
Lakin profilden yapan çok. Hassasiyet meselesi. Ahşap işleyen adama hassasiyet gerekmiyor. O da profil yapıyor, geçinip gidiyor.

Aluminyum filan işleyeceksen bence profille düz olmadan, yani makina hassas olmadan olmaz. Çünkü diyelim 2 cam işlemin var. Önce pocket leri açıyorsun. Sonra o poketlerin kenarına chamfer vereceksin. Makina hassas değilse 1mm lik chamfer veremezsin. Aynı noktaya gelmez. Motor olarak aynı noktaya gitsede metaldeki yamulmadan dolayı sorun çıkar.

Dolayısıyla yapacağın işe karar vermek çok önemli. Köşede dursun lazım oluyor diye CNC yapmak bence mantıklı değil. Nice CNC'ler köşelerde ölü yatırım olarak yatıyor. CNC yapıyorsanız, çok da paranız yoksa, mutlaka o işten para getirinizin olması lazım. Yani hali hazırda gelen bir iş olması lazım. Yoksa ben yapayım CNC'yi iş gelir mantığıyla hareket etmek bizim gibi garibanlar için fazla lüks. Siz makinayı yapınca çok iş geleceğini hayal edebilirsiniz ama hayaller gerçek olmayabilir.
 
Ar
Evet, doğru. Yalnız, punta şeklinde kaynak yaparsa (belirli aralıklarla nokta kaynak yapmak) demiri fazla ısıtmadan işi bitirebilir. Demir soğuduktan sonra aralara tekrar punta atar. Puntasız yer kalmayıncaya kadar devam eder. Böylece en az çarpılmayla kaynağı bitirebilir diye düşünüyorum.

Ben bu dediğimi hiç yapamadım. Kaynakta çok kötüyüm.
Argon kaynagi ile kaynatin profilleri kesinlikle carpilma olmaz ve saglam olur
 
Ne diyo bunlar hacağbii :D Kaynak diyolar. Çarpılmadan yaparıh diyolar perçinle sabitlerim diyorlar. Kaynak varsa borwechte olacak arkadaş. Büyük tezgahta gönyeletmeden olmaaaaazzzz
Kaynak varsa tezgah şart fikrine barnah basıyorum. Lakin şu perçin işi,,, uçak ve gemi işinde bazı noktalarda kaynak yerine tercih edilen bir sistem, ''esneyebildiği'' için daha iyi oluyormuş.
(İnternet sıkıntısından sebeple cevaplar gecikmekte olup,, vır vır vır,:D:D)

Ar

Argon kaynagi ile kaynatin profilleri kesinlikle carpilma olmaz ve saglam olur
Argonla kaynak yapılınca ısı olmuyormu(ymuş)?:rolleyes::rolleyes:
 
Son düzenleme:
ısı olmuyor değil kontrolsüz ısınma yok kontrollü ve beceriksiz biri onunlada parçayı deforme edebilir...
 
Hepinizin bayramı mübarek olsun.
Arkadaşın yaptığı işleme dikkat! Kullanacağı noktaları aynı seviyeye getiriyor. Mantıklu.
4822357.jpg
 
Görüldüğü gibi adam flycutter ile profili düzlüyor. ve sanırım kaynatmıyor. Civata kullanıyor. Sadece kopru ayak tabanında kaynak var. Onda da kaynattıktan sonra yüksekliğini flycutter ile eşitliyordur.


6817313_orig.jpg



9762379_orig.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,625
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst