Profil demirden cnc şasesi

Kaynak degdimi hele de soguk cekmeye her turlu yamulur bence. Ama daha sonra stresi alinir frezeden gecerse olabilir. Percin, civata vs.. iyi fikir.
Profilleri kaynattiktan bir sure sonra uzerine kendinden yerlesen ince bir kat epoksi atilarak ayni duzlemin olusmasi saglanabilir.
 
Profil ile olur ama kaynak yapmayacaksın. Öyle tasarlayacaksın makinayı. Civata ve delikleri kanal yapacaksın. Her noktada ayar yapabileceğin kanal olacak.
 
Çarpıtmadan kaynak zor. Çok iyi işkence sistemine sahip ve düz yüzeylere sahipseniz güzel kaynatabilirsiniz. Fakat Yinede kaynattığınız noktalar ısıdan çarpılacaktır. Dolayısıyla o nokta yamuk kabul edilecektir.

Halbuki kaynatmadan yapabilirsiniz makinayı. Benim aluminyumları işlettiğim cnc tamamen aluminyum profildi. Orada incelediğimde işin sırrının montaj ve ray kanalları olduğu farkettim. Şimdi reklam olur diye vermiyorum o makinayı.
 
çarptırmadan kaynak atabilen varsa kurs alabilirim doğrusu yalova da kültür merkezi kaynattık ne mühendis işin içinden çıkabildi ne mütahitler :D yanlız tersane de yapıldığını duydum ama onca zahmete gireceğime kaynaktan sonra bir tornacıda parçayı sildirmek çok daha temiz sonuç verecektir tek şasi yerine 3 yada 4 ayrı bütün tasarım onlarıda civata ile sabitlersek işi çözeriz
 
tek şasi yerine 3 yada 4 ayrı bütün tasarım onlarıda civata ile sabitlersek işi çözeriz

En mantıklı çözüm bu gibi. Parçalar daha küçük olacağı için silinmesi de daha rahat olacaktır.

Her işin hassasiyet beklentisi de farklı, diğer işlerde CNC kadar yüksek hassasiyet gerekli olmayabilir.

Youtube'da benzer (kaynak + civata) CNC şasi imalatları var.
 
Son düzenleme:
video daki gibi basit çözüm kaynak sorunlarını ortadan kaldırmak için güzel bir yöntem vida yerlerindeki slotlar ayriyetten ayar imkanı sağlıyor
 
BORVERK'e herkes nasıl ulaşacak. 2 parça malzeme için.

 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst