Power led sürücü sorunu yardım

led baglamadan ölçtügümde 47.5v 2.ci driverda 45.5v gozukuyor şeması yok malesef
+ - ters bağlandıgında demissiniz bu teşkil edermi bunu birinde / bu sekilde + - almısım birinde \ bu şekilde + - almısım bu bir sorunmudur sonucta bir taraf - bir taraf + ama
bJNzo8.jpg
Z7Gbya.jpg



Serkan bey ilginize tekrardan teşekkürler ben aliexpressten alış veriş yapıyorum ordan örnek bulabilirmiyiz? benim için daha kolay olacaktır çunku musaıtseniz
 
Yon elbette onemli. Yon yanlissa duzgun calismaz. Once bundan emin olalim. Hepsini tek yonde birbirine seri baglayin tekrar deneyin. Duruma gore bakalim.
 
Valla hepsinin yönünü tekrardan yaptım tek bir ledi calıstırınca sabıt yanıyor ama başka bir led koydugumda flaşorluyor kendını 5 ledden biri maviydi belki ondandır dedim onu cıkarttım 4 kırmızı led yanıp yanıp sönüyor bu seferde gene olmadı:(
 
Yukaridaki resimlere bakiyorum ama kablo baglantisi 4 seri gibi goruyorum. Ortada bulunan led pek devrede degil gibi.

Birkac durum var. 4 led bagladiginizda guc kaynaginizin voltaji fazla gwliyor gibi. Ya ledlerinizden biri arizalandi yada guc kaynaginiz cok saglikli degil.

Aliexpress e bir ara bakalim. Aslinda guc kaynaginiz ve ledlerden emin olmak lazim..

Simdi soyle yapin.

Iki adet 1.5 voltluk kalem pili alip seri baglayin ve ledlerinize bu 3 voltu uygulayin normal şartlarda ledlerinizin guzel bir sekilde yanmasi lazim.

Eger hepsi yanarsa guc kaynagina yoneliriz.

Once teshiz edelim sonra ne lazimsa onu temin edersiniz.
 
lEDlerin hepsi yanıyor hatta suanda kör oldum:D kırmızı ledlere bıraz fazla gelıyor sankı ama ledlerde sıkıntı yok:) 5 led e bir kac led daha takabılırım en azından fazla gelmedıgını anlarız ama bana kalırsa sankı amper az gelıyor devrede fazla amper cekınce kendını kesıp gene actıgı ıcın flaslıyor gıbı geldı kafayı yıyecegım resmen ne umutlarla aldımdı ben bu ledlerı:)
 
Ledleriniz saglam ise evet guc kaynaginizin akimi yetmiyor diyebiliriz. 700 ma lik bir guc kaynagi ile denemekte fayda var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst