plcde manuel otomatik

Katılım
26 Eyl 2014
Mesajlar
121
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba herkese delta plc de küçük çaplı bişeyler yapıyorum kafamda şöyle birşey var.
mesela x0 benim imputum ve y0 dan çıkış alıcam bir motor çalıştırıcam. Bu motoru ben hem manuel hemde otomatik çalıştırmak istiyorum bunun için nasıl bir yol izlemem lazım? otomatikten kastım şu mesela bir şamandıra var su seviyesine göre x0 a imput yolluyacak ve motor çalışacak ve duracak. Manuelde de y0 devamlı çıkış verecek ve motor devamlı çalışacak. Bunun normal kumanda devresinde ben 1-0-2 pako şalter kullanabilirim ama bunu ben plc de nasıl yaparım yardım ederseniz çok sevinirim saygılar herkese.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
örnekte motorun manuel ve otomatik çalışması seçimi ve otomatikte zamanlı çalışması bulunuyor.similasyonda denersen daha iyi anlarsın.
 

Ekli dosyalar

  • deneme.rar
    12.1 KB · Görüntüleme: 71
kadir bey teşekkürler mantığını anladım biraz. devreyi kurum sıkntı yok. Kafama takılan birşey daha var benim plc de x7 y7 ye kadar giriş ve çıkış varya benim x16 ve y11 şeklinde giriş ve çıkışa ihtiyacım var ne yapmam gerekiyor bu durumda plc kartı delta 14ss modeli
 
Son düzenleme:
DVP16SP11R ilave modül kullanman lazım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst