PLC çıkışı ile röle çektirme?

Katılım
12 Tem 2011
Mesajlar
43
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar transistör çıkışlı PLC nin çıkışı ile 24 V röleyi ON/OFF çalıştırmada bir sıkıntı olabilir mi?rölenin bobinin uçlarına paralel diyot bağlamak gerekir mi?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Arkadaşlar transistör çıkışlı PLC nin çıkışı ile 24 V röleyi ON/OFF çalıştırmada bir sıkıntı olabilir mi?rölenin bobinin uçlarına paralel diyot bağlamak gerekir mi?
Bobine verilen enerji kesildikten sonra,bobin uçlarında zıt bir e.m.k üretilir.Üretilen bu ters gerilim,eğer transistörün emitter-kollektör geriliminden yüksek ise transistör bozulabilir.Bunu engellemek için paralel bir diyot bağlanarak bu şekilde röle kullanılır.İkincisi oluşan bu zıt e.m.k. esnasında,rölenin enerjisi tam kesildiğinde,bazı durumlarda röle bırakmayarak yapışık da kalabilir.Örneğin,çok kısa aralıklarla,2ms.zaman aralıklarıyla sürekli açıp kapatılıyorsa,bu esnada kontaklar yapışık olarak da kalabilir,işte bu sorunu engellemek için de kullanılabiliyor.Kolay gelsin.
 
bende birşey sorayım 2ms. ara ile mekanik röle çalışırmı yada mekanik rölelerin açma pakama adedi saniyede kaç tır bununla ilgili bir bilgi varmı
 
Konkat Açma-Kapama Zamanları
ACDC
Çekmede
Kapalı kontağın açılması (ms)15-2510-15
Açık kontağın kapanması (ms)20-4020-28
Bırakmada
Açık kontağın açılması (ms)30-505-10
Kapalı kontağın kapanması (ms)40-7012-20


ben böyle bir şey buldum ama özellikle merak ettiğim konu x markanın rölesi en az kaç saniyede açar kapar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,653
Kullanıcılar
450,150
Son üye
Sqnax

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst