Perendev Motoru

bu olmaz diyen arkadaşlara ricam lingi
incelesinler ve emekli amirden yüz yılın icadını görsünler
Emekli Amirden Yüz Yılın Buluşu 03 Mart 2010 Çarşamba 11:09
ilgilenelere
*********
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ya yakıtsız motor yapılırki (hatta yapıldı ki) zaten
niye bu kadar abartıyorsunuz
 
hocam elinizde bilgi varsa paylaşırmısınız prototaip çizim vs gibi
en azından herkes kendi yapar ve evin isinma sogutma aydınlanma gibi
ihtiyaçlarını karşılasak yeterli olur .
 
ya arkadaşlar bunun tam olarak sistemi nedir?bi projemiz var da hiç bir yerde tam anlamıyla sistemini öğrenemedim...
 
elronik mpklantıs kullanıyorlar mıklantıslar aküye baglı
 
wahup kardeş biraz daha açık yazarmısın analamadım ne demek istiyorsun elektronik mıknatısmı demek istedin .
cidden ugraşmak istiyen ve elinde bilgi olan varsa görüşmek isterim
******
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bende bir ara epeyce düşünmüştüm hatta resimlerdeki parçalara benzeyen aparatlar yaptım fakat herhangi bir müspet sonuç alamadım.Gerçekten böyle bir şey olsa idi piyasada duyulur ve de kullanılırdı.
 
arkadaşlar foruma bu konu yüzünden üye olmuştum.
sizlere kendi hikayemi anlatayım. öncelikle size söyle söyleyeyim o videolarda gördügünüz alet gayet güzel çalışıyor, perendev şirketinin sitesi kapatılmadan yaklaşık 2 ay kadar önce (şirket sitesi şuan kapatıldı, buluşumuzun adamı olan mike braddy 24.04.2010 tarihinde 1 milyon euro yu zimmete geçirmekten tutuklanarak cezaevine kondu şuan hala hapiste sanıyorum ) iyi almancası olan bi arkadaş yardımıyla şirketle görüştüm sadece gerçek olup olmadığı sormak için, çalıştığını ve halihazırdaki jenaratorlerini kiraladıklarından bahsettiler, bende onun üstüne çalışmalara başladım çanakkale ilinde ikamet ettiğim için biraz malzeme bulmada sıkıntı çektim özelliklede silindir plastik malzemede ( rotor ve stator için ) zorlandım. velhasıl kelam buldum ama yeterli büyüklükte değildi bende daha fazla beklememek için dış çapı 220 mm olan silindirle yapmaya karar verdim. mıknatıslarımı sipariş ettim üç gün sonra mıknatıslar elime ulaştı. bende mıknatısların çekim kuvvetlerini test ettikten sonra autocad te çizimlerimi yaptım, animasyon olarak oynattım, çizim üzerinde bi hata görünmüyordu ( altın orana göre silindir merkezinden en iyi itme gücü sağlayacak açıyıda hesapladım). neyse sanayiye gittim freze ve torna yardımıyla kusursuz mikron hassasiyette çizimlerime göre parçalarımı aldım. heyecanla eve dönüp mıknatıslarımı yerleştırdim rotor ve stator üstüne şaseyi beklemeden denemeye karar verdim bir şekilde sabitledim ve denedim; ama ne görelim bizim mıknatısların çekim güçü itme gücünden daha fazla çıktı :( rotora 10-15 mm yaklaşıncaya kadar sorun yok mıknatıslar itmek için uğraşıyorlar el yardımıyla biraz itiyorlar ama biraz daha yaklaştırınca ABS fren gibi çekip bırakmaya başlıyor daha yaklaştırınca da yapışıp kalıyor.....

şuan 2 gündür bunu çözmeye çalışıyorum. mike braddy nin almış olduğu uluslar arası patentini kelime kelime okuyup anlamaya çalıştım, çok detaya inmemişler olayın sırrını anlatmamış ama , anladığım kadarıyla eksik yaptığım kısım mıknatısların yan duvarlarını yalıtmamak olmuş, adamın patentinde eğer sizde incelediyseniz şekil 6 da mıknatısları çevreleyen bir malzeme koymuş ve o malzemenin mutlaka diamanyetik bir metal olması gerekiyormuş yani (bizmut, gümüş, bakır, krom grafit ....) o da yetmemiş gibi bu koymuş olduğu malzemenin etrafınada bir kaplama yapmış. yani arkadaşlar bu alet çalışacak inanıyorum, öyle hemen 1 ay uğraşmakla sonuca ulaşmak imkansız edison bile ampulu 40 yıl sonra icat edebildi,

benim eksik yaptığım noktalar şunlardı ( açıklayayım bari siz hataya düşmeyin)

1: silindir çapının küçük olması bu yüzden kısa mıknatıslar kullanmak zorunda kaldım haliyle de manyetik akı bir kutuptan diğerine çapuk ulaşıyordu. bu yüzden fren balatası gibi yapışıp kalıyor.
2: mıknatıslarımın boylarının kısa olduğunu bile bile mıknatısların etrafını diamanyetik bir metalle sarmamak oldu.
şimdi bunları aşmanın yollarını aryorum bu arada söylemeden geçemeyeceğim hayli masraflı bir uğraş bir diskin maliyeti şuanda 500 tl yi geçti.

sizlerden ricam benim saydığım metallerden hariç manyetik akı çizgileri düzleştirecek daha iyi bir yöntem biliyorsanız lütfen bana ulaşın.
 
evet arkadaslar ben 16 yasindan beri bu konu uzerinde calisiyorum.suan35 yasindayiz.internet uzerinden gordugunuz videolara inanmayin.bosuna paranizi sarf edersiniz.ama kendifikriniz varsa paranizi harcayiniz.sonuc alirsiniz.ben yurt disinda yasiyorum.herturlu imkani calistigimiz surece elde ediyoruz.suan kendi fikrim olan magnet motoru yapmaktayim.benim yaptigim motor hic enerji harcamadan elektrik uretecek.yarin yarim kalan kisimlarini tamamlayacagim.ama patent isi oyle kolay olmuyor.10 bin$ i gozden cikartmak gerekiyor.neyse ben 2 hafta icinde projemi bitirmeye calisacagim.sonuc aldigimda siteye eklerim.cunku sizlerin fikrini ve bilginize ihtiyacim olacak.gorusmek uzere hosca kalin.
ayni zamanda ben tornaciyim.onun icin zorluklarim olmuyor ve elektroniktende anliyorum.ikisini bir araya koydugumuzda guzel yapilar cikiyor.
 
sn transporter ve sn bilgin sizler gibi yaptım, ettim, oluyo sonuçları paylaşıcam deyipte bir daha siteye uğramayan çok arkadaşımız oldu. çalışmalarınızın başarılı sonuçlanacağını sanmıyorum ama inşallah başarırsınız. sizden ricam başarısız olsanızda foruma gelip çalışmalarınızın sonucunu açıklayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst