Panelle akü şarjı 27v. da kalıyor.

kadir8183

Üye
Katılım
29 Tem 2023
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
43
Merabalar. Öncelikle evimde güneş paneli ile hane tüketimine katkıda bulunuyorum. 24 volt akıllı inverter mevcut. buna bağlı olarak 2 adet 12v 100 amp. ve 2 adet 12v 80 ahp. akülerim paralel ve seri 24 volt olarak bağlı. Panellerim 24v. 540w. 405w. ve 155w. olmak üzere 3 adet. Panellerden 540w. panelim direk akıllı invertere bağlı. 405w. olan panelim şarj kontrol cihazından geçerek akü kutup başına bağlı. Diğer 155w. panelde ayrı bir şarj kontrol cihazından geçerek yine akü kutup başına bağlı. sistem 5 aylık bir sistem.
Sorunum ve sorum ilk başlarda akülerim fullendiğinde inverterden okuduğum gerilim 28.6v. civarıydı ve akülerim daha fazla dayanıyordu. Şu anda güneşli havada akülerim 27v. u geçmiyor. yani inverterden okuduğum voltaj 26.9 veya 27,0 Voltta kalıyor yukarısı olmuyor yük yokken bile. sebebi nedir. Aküler 5 ay gibi bir sirede bu kadar düşermi (agromat 100A. jel akü). Deep celle 450 yazıyor ama. daha 5 ay oldu. Nerede yanlışım var Paylaşırmısınız. Şimdiden teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhabalar.
Tabir yanlış olmasın kusura bakmayın ama solar sistemler bu şekilde olmaz.
Eş değer akü,penel gerekir.
En iyi şekilde randıman almak için mppt şarj kontrol cihazı gerekir.
Seri bağlı akülerin şarjı çok daha önemlidir.
Yanlış uygulamalardan dolayı çöp olan akülerin haddi hesabı yok.
 
Merhabalar.
Tabir yanlış olmasın kusura bakmayın ama solar sistemler bu şekilde olmaz.
Eş değer akü,penel gerekir.
En iyi şekilde randıman almak için mppt şarj kontrol cihazı gerekir.
Seri bağlı akülerin şarjı çok daha önemlidir.
Yanlış uygulamalardan dolayı çöp olan akülerin haddi hesabı yok.
Mustafa bey öncelikle teşekkür ederim. fakat benim merak ettiğim 2 ay kadar akülerin dolum voltajı 28,6 iken şimdi 26,9 a düşmesi akülerin darbe yemesimi, ömrünün azaldığı anlamına mı geliyor. elimde bir inverter daha var. aküleri panelleri ayırmakmı acaba çözüm.
 
Sn.kabadayi ve r.simsek 'in görüşlerine katılıyorum. Aküleri ayırmak çözüm değildir. Bir akü veya akü gurubu sadece bir kaynaktan şarj ediliyor olmalıdır. Seri veya paralel akülerin her biri birbiri ile aynı özelliklerde ve kapasitede olmalıdır. Aksi durumlarda sizde de olduğu gibi kapasite kaybı giderek artacak, bazen de tak diye kesecektir.
 
Ben de bir süre önce jel akü kullandım verim alamadım. Üretici şirketin datasheetinde uygun parametreleri cihazına girip kullanman gerekiyor.

1-AIO inverterin gösterdiği verilere güvenmeden önce; kalibre edilmiş ölçü aletiyle tekrar ölç.
2-Seri bağlı akülerde balans sorunu olabilir. İnverterden aküye - ve+ kablolar eşit uzunlukta ve aküler düzenli olarak yer değiştirilmeli.

Benim deneyimime göre sulu akü daha oturmuş bir teknoloji, bütçen kısıtlıysa SLA/FLA/VRLA kullan.
Bütçen müsaitse LFP/NMC/Li kullan arada dağlar kadar fark var.
 
Sistemi çorba yapmışınız aküler eş değer ve aynı kalitede olmalı biri yeni biri eski olmamalı ha bide 155 wat panelin orda ne işi var o 12 volt bir panel onu nasıl bağladın o sisteme merak ettim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst