palet kontrol

kerem2013

Üye
Katılım
11 Şub 2015
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
41
merhaba ;
arkadaşlar döner bir konveyör hattı ve konveyör üzerinde sabit ürün taşıyan paletler var, bu paletler arasında 5cm boluklar var. benim sorum bu paletleri kırıldığında veya düştüğünde başta ve sonda birer adet fotocell sensör ile kontrol edebilmek için aralardaki 5cm veya 10ms lik boşluğu yok sayan bunun üzerine çıktığında sistemi durduran bir kontrol kartı, zaman rölesi veya s7200 programına ihtiyacım var. yardımcı olabilirmisiniz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sensor olmaz paletlerin acisi dondugu icin ve hareketli oldugu icin sikinti olur kanaatindeyim en sağliklisi paletler arasina uygun mesafede esnek celik ince celik halat baglanip halatin ucuna sivic mekanizmasi yerlestrip seri baglanti ile cozume gitmek olucaktir
 
eğer hem mesafe hemde zaman olacaksa bunu en azından logo veya plc ile yapabilirisin sensörler için biraz uğraşarak mesafe ayarı yapılabilir ama zamanı ayarlayamazsınız.
 
C.berkan hocam
Mesafe ayarını fotocell sensör ile yapabiliriz. Buradaki sorun paletler arasındaki 10ms saniyelik boşluğu yok sayıdırmak. Aslında çok fonksiyonlu zaman rölesi ile çözülebilir diye düşünüyorum. Böyle bir zaman rölesi varmıdır ?
 
Benzer bi sistemi limit siviç kullanarak zaman rölesini aradaki boşluğun süresine ayarlayıp stop butonunu zaman rölesi kontaklarından geçirerek yapmıştım.. Sizin sisteme hakim değilim fikir verebilir ümidi ile yazıyorum..
 
Ürün izleme sistemleri var her ürünü fotolayıp farklılık gösterdiğinde çıkış veren adet sayan ayrıltıran aklına ne gelirse işinizi görür diye düşünüyorum
 
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler. Sorunu çok fonksiyonlu fotocel sensör bağlantı girişi olan dijital zaman rölesi ile çözdük. 10ms den fazla bilgi gelmediğinde kontağını açııp , 10ms içinde bilgi gelirse zamanı sufırlayor. Döngü bu şekilde sürekli devam ediyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst