PİC İLE RESETLEME DEVRESİNİ NASIL YAPABİLİRİM.

Katılım
16 Mar 2010
Mesajlar
12
Puanları
1
Arkadaşlar öncelikle kolay gelsin benim 24 v dc beslemeyle çalışan modemim var bu modemin yaninda başka enstrümanlarda var bu modem sayesinde ben bu istasyondaki verileri merkezden okuyorum ve modem gsm sinyalleriyle haberleşiyor bu bahsettiğim istasyon 60 civarında ve coğrafik konum olarak biraz kötü yerlerde yani havanın biraz kapalı olması bile benim istasyondan veri almamı engelliyor ve iletişim kopuyor modemler sapıtıyor benim bu modemleri 24 saatte bir 5 saniye resetlemem lazım bu işi akıllı rölelerle yapmaya kalksam çok maliyetli normal zaman röleleriyle yapsam zaman aralığı çok uzun ve ne kadar hassas olur yani picle röle kontrol etmek istiyorum ve malesef şimdiye kadar picle hiç uğraşmadım bu konuda fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum
 
Pic bilen birisi için kolay bir iş bu ... yani yapabilmek için sadece pic öğrenmeniz gerekiyor...

Modemin beslemesine giden hatta bir anahtarımız olsun , bu anahtar röle de olabilir transistör de , tabi ki bu anahtarı da pic kontrol edecek.

En ucuzundan bir pic alırsınız 16f628a devrenizi kurarsınız , bir çıkışından bu güç anahtarını kontrol edersiniz. Zaten 24 volt var demişisiniz bir 24v-5v çevirici ile pici de beslersiniz . Geriye kalan picin içine saat yapmak bu da birazcık yazılım başka birşey değil...

Eğer isterseniz saati ve reset zamanlarını ayarlamak için birkaç buton ve 2 satır LCD eklenebilir. Hatta Real Time Clock entegresi ile hassas saat ve takvim de eklenebilir.

Tabi ayrıntılar da önemli.. Devrenin küçük olması lazım , kolay programlanabilir olması lazım , dış koşullardan da etkilenmemesi lazım.

Tüm Bunların dışında Diyelim ki akıllı röleler ve PLC'ler ucuz , bu tür işlerde kesinlikle PLC kullanılmaz zaten , modemin üzerine PLC ' mi bağlayacaz bide:)
pic ne güne duruyor , geçenlerde minik bir sumo robot gördüm sırtında da PLC vardı:) çok komik duruyordu neyin nerde kullanılacağını bilmek gerek..

İyi çalışmalar
 
Cevabınız için teşekkür ederim evet pic bilen birisi için kolay bir iş olsa gerek peki pic ve plc harıcinde başka bir yol denesek mesela entegrelerle yapılmış elektronik bir devre tasarlasak böyle bir entegre varmı....?
Ben şimdiye kadar pic le çalışmadım bilmiyorum pic haricinde tavsiye edebileceğiniz bir yol varmı.
Teşekkür ederim. Kolay gelsin....
 
maalesef yok , tek yol pic ile devre kartı tasarlamak. tabi plc(akıllı röle ) de olmaz değil fakat bi PLC(röle) yanına bir güç kaynağı fln derken fiyatı 200TL'lere dayanır..
 
Evet haklısın hem portatif olmaz çok yer kaplar ve maliyet çok fazla olur o zaman bana pic öğrenmek kalıyor peki pic orta düzeyde yani bu bahsettiğim devreyi yapacak kadar ne kadar zamanda nasıl öğrenebilirim sadece kitaptan öğrenebilirmiyim destek almadan olurmu..
Nerden nasıl başlamalıyım.önerdiğiniz bir kaynak varmı..
Teşekkür ederim...
 
Pic programlamak için 2 seçenek var kabaca , 1 assembly dili ile , 2 C dili ile .

Serdar Çiçek'in CCS C kitabı var ama programlamanız ne düzeyde bilemiyorum C öğrenmeniz gerekebilir , ben assembly kullanıyorum - Her Yönüyle PIC 16F628 | Gelişim Yayınevi bu kitap da yararlı olur assembly için.
Fakat bu işe karar verdiyseniz başında çok vakit harcamanız gerek şimdiden söyleyim:)

Onun dışında forumda ve nette bolca kaynak ve tartışma var zaten..
 
ASLINDA RESETLEME ZAMANINI BEN 24 SAAT DEDİM.... SİZİNDE DEDİĞİNİZ GİBİ AYARLANIBİLİR OLURSA DAHA GÜZEL OLUR AMA 24 SAATTE DE RESETLEYEN OLSA DA OLUR BU KONUDA YARDIMCI OLACAĞINIZI SÖYLEMİŞSİNİZ İNANIN ÇOK MEMNUN OLURUM.. YANİ KENDİM UĞRAŞMAK İSTİYORUM EN AZINDAN DEVRENİN TASARIMI OLSA PROGRAMLAMA KISMINI TAVSİYE ETTİĞİNİZ KİTAPTAN YARARLANARAK VE ARAŞTIRARAK YAPABİLİRİM C PROGRAMLAMA DERSİ ALMIŞTIM AMA ZAMAN GEÇTİ UĞRAŞSAM YAPARIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM SİZİN GÖNDEREBİLECEĞİNİZ DEVRE VS. VARSA MAİL ADRESİM
[email protected]
TEŞEKKÜR EDERİM. KOLAY GELSİN.
 
arkadaşim senın iş lojik olarakta çok basıt kurulur zaman okadar onemlı değıl sanırım değıl derken 24 saat değılde 23.55 saat sonra resetlese bır sorun olmaz sanırım boyle bır devreyıde kurmak cmos veya ttl entegrelerle olur
 
arkadaşim senın iş lojik olarakta çok basıt kurulur zaman okadar onemlı değıl sanırım değıl derken 24 saat değılde 23.55 saat sonra resetlese bır sorun olmaz sanırım boyle bır devreyıde kurmak cmos veya ttl entegrelerle olur
her gün 5 dakika sapan sistem , 12 günde 1 saat , 3 ayda 10 saat sapar...
 
Camby arkadaşım bahsettiğin teklifi mailime gönderebilirmisin.
Inceleyip değerlendirelim.
Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,738
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst