PİC Öğrenmek İSTİYORUM ancak...

hasankerim

Üye
Katılım
10 Kas 2009
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar Elektrik Öğretmenliği mezunuyum Uzmanlık alanım Yüksek Gerilim günümüz Teknolojisinde yarı iletken malzemelerin ve Programlanabilir Şalt malzeme ve Lojik kontroller her alana girmiş durumda ve bu biz yüksek gerilimcileri elektronik alanına da itmektedir bundan dolayı bir programlama alanında da gelişim sağlamak uygulama yapmak düşüncem gelişti nasıl nerden baslıyacağımızı yol gösterirseniz çok sevinirim El elden üstündür Siz Değerli Arkadaşlarımızın göstereceği yolyu merakla beklemekteyim kafamda PİC var şimdiden teşekkür ederim iyi çalısmalar. HKÇ..!
 
Çok iyi bir düşünce önce pice başlayabilirsiniz eğer öyleyse dilleri araştırın derim.C pbp ASM bu üçünden biri bence yada hepsi ben de başlayalı az olmadı PBP ve ASM öğreniyorum siz araştırın tabi.İlerde daha profesyonel yapacaksanız daha sonrasında MCU lar var.
Burada programlamaya dair pek cevap gelmiyor sanki,etepic ve picproje ye yazarsınız görüş daha fazla gelir.
 
Çok iyi bir düşünce önce pice başlayabilirsiniz eğer öyleyse dilleri araştırın derim.C pbp ASM bu üçünden biri bence yada hepsi ben de başlayalı az olmadı PBP ve ASM öğreniyorum siz araştırın tabi.İlerde daha profesyonel yapacaksanız daha sonrasında MCU lar var.
Burada programlamaya dair pek cevap gelmiyor sanki,etepic ve picproje ye yazarsınız görüş daha fazla gelir.
yaniii teşekkür ederim ama nerden baslıyacağımı bilmiyorum döküman vb direkt bir dil mi öğrenmeliyim ! yada donanımsal mı çalısmalıyıkm basit işlerle dil öğreniceksek nasıl ?
 
Önce öğreneceğin dili seç sonrada editörünü indir (örneğin ASM için mplab) kur ve döküman vs kaynak ne bulursan öğrenene kadar kullan, kayanak youtubdan da bulabilirsin.Dahada olmadı çok heveslisin etrafından bir kurs bulup yazılabilirsin ama gerek yok bence forumlar kaynaklar şimdi bolken,neyse
yada donanımsal mı çalısmalıyıkm basit işlerle dil öğreniceksek nasıl ?
Önce simülasyonlarla çalış derim.En populer proteus öğrenip programladığın yazılımı oradaki devrende,picinde çalıştırıp deneyebilirsin ama eninde sonunda bir programlama kartı alacaksın yada yap biraz araştır,sadece hevesle olmuyor bu işler.
 
Merhaba; css c ile başlarsınız . Uygulama yapmaya başlamak daha kolay olur. Yapacağınız projelerde bilgi alışverişinde bulunabiliriz. Bende yüksek gerilim ile uğraşıyorum
 
Peki aslinda ilk denemeyide gunes panelleri ve aydinlatma uzerine dusunuyorum ama arastirmam devam ediyor bu soylediginizi de dikkate alicam protezdiyet
 
@hasankerim abi pic programlamayı öğrenmek istiyor musun ? istiyorsan bilgimce sana yardımcı olmak isterim...

Kullanmamak ile birlikte az bir asm bilgim var kullandığım diller pic basic proton basic mikro c vs...
 
Yani istiyorum diye yazdim ;) peki ne onerirsin nasil yapalim benim dil bilgim yok elektronik bilgi zayif basta da yazdigim gibi yuksek gerilimciyim ama hizli kavrarim
 
A RAŞ TIR... Bir dünya kaynak var,sana farum tavsiyesi picproje ve etepice yazarsan yardımcı olanda olur örn ben yeni pbp ye basladım youtubeden serkan ışgın var onun derslerini indirip uyguladım hem ondan yazılım da aldım yardımcı oluyor sağolsun.Sonra yine pbp de ete hocanın derslerini yapabilirsin etepic te bulursun arada çeşitli projelerde var.Ama dediğim gibi dilleri arştır hangisi kafana yatıyorsa ona yönel eğer profosyenelleşceğim diyorsan C yi bil derim mcu lar için.Bide yeni olduğunuz için diyorum ardiunolar var başlayabilirisiniz ama sürekli ondan gitmeyin derim aylakçı işi bana göre,hepsi değil tabi.
has_artvin_li : mplabx kullanıyormusunuz? işletimim w8.1 bir türlü düzen tutturamadım.Sizdeki işletim sistemi ne ve hangi sürüm kullanıyorsunuz?Teşekkürler.Kolay gelsin.
 
@asof544 mplabx kullanmıyorum asm ile uğraşmayalı çok zaman oldu gerçi mplab artık c kodlarını da derliyor ama ben yine de mplab kullanmaktan vaz geçeli yıllar oldu unuttum desem yalan olmaz ;)

Şu sıralar tek favori programım var Mikro C mikroe firmasının ürettiği bir yazılım neredeyse bütün işlemci ve denetleyiciler için derleyiciye sahip iken aynı kodlar ve döngüler ile sistemi bitirebilen bir yazılım...

Elli tane dil bilmekten ise tek bir tane dil ile elli çeşit hükümdar olabilmek varmış hesabı :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst