okuyunca gozlerım yaşardı

Sn.tekin126;

Bu son yazınızda çok güzel birkaç konuya değindiniz. Sanıyorumki birçoğumuzun bir mutlu bir evliliği vardır. Hatta belki bir kısmımızın torunlarıda vardır. Şimdi şöyle bir örnek düşününki; torununuzla oyun oynuyorsunuz ancak yine sizin çocuğunuz olan anne yada babası daha önce yapmaması gereken bir hareketi size yapıldığını gördüğünden torununuza kızıyorlar. Siz de torundur yada küçüktür diyerek sineye çekebiliyorsunuz ama anne-babası sizinle aynı fikirde olmadığı için hem çocuğunuzla, hemde torununuzun psikolojisinin bozulması sağlamış olmazmısınız. Hatta bu çocuk daha sonra bana müsemeha gösteriyorlar diye bu istenmeyen davranışları devam ettirmez mi? Bu durum karşısında son 9-10 gündür olan olayların basit bir anlatımı değilmidir. Burada birçok kişinin değer verdiği üyeler kendi aralarında rahatsız oldukları konu için tartışma ortamı başlarken defalarca yönetim olarak uyarmamıza rağmen bizlerede cephe aldılar. Size soruyorum siz Üniversiteden emekli olmuş bir insan olarak tamamen başı boş kendi kafanıza göremi çalışıyordunuz, yoksa belirli bir prosedürler dahilinde çalışmıyormuydunuz. Kendi işinizin dışında başka birisinin yaptığı bir hatayı görüp müdehale ettiğinizde tartışmıyormuydunuz. Sn. ramonn çalıştığınız firmada bir müşterinizin bilgisayarını kendi kafanıza göremi tamir ediyorsunuz yoksa şirketinizin belirlediği kurallar dahilindemi tamir ediyorsunuz. Yoksa kendi kurallarınızı sizmi belirleyip müşterinin isteğive sıkıntısını gidermek yerine kendi bildiğiniz gibi yapamıyorsunuz. müdürünüze yada patronunuza ben bunu kafama göre yapacam artık ben seni dinlemiyorum burada kuralları bizler koyarız diyemiyorsunuz sanırım.

İşte www.kontrolkalemi.com da böyle biryer. Burada daha önce belirlenmiş ana kurallar var ve tüm üyelerinde bunlara uyması gerekiyor. Tabii ki burada tartışacağımıza geçtiğimiz ramazan ayında Bursa' da düzenlenen etkinlikler düzenlesek. Bizler din dil ve ırk gözetmeksizin ahlak kuralları dahilinde herkese saygılı davransak. Yeri geldiğinde susmayı bilsek. Karşınızdaki insanı yargısız infaz etmesek. Bence bu forum çok daha güzel bir platform olur. Yok ben kafama göre davranırım. Ben sizin kurallarınızı beğenmiyorum, kendi kurallarımı ben koyarım derseniz burada oluşmuşturulmaya çalışılan ortam kalmaz. Bu konu gibi uzatıldıkça uzatılır.

Burada dikkatinizi çekmesi gerekmesi gereken diğer bir konuda Forumumzda 170 bin den fazla üye olmasına rağmen kuralların görüntülenme sayısı, okunma değil. Sadece 4550 kişi. sorun burada. Her defasında uyarılarımıza rağmen en az 1 kez okunsa görüntülenme adedi bile üye sayısına eşit olmalıydı. Ki bu görüntülenmenin en azından bine yakını yönetimin defalarca bakmasındandır.

Umarım bu problem için yazılan yada yazılacak olan son mesajdır.


sayın tosun ben burada geçmıştekılerı karıştırmıyorum haksızlıklar yapıldı karşılıklı anlayışla sorunlar çozuldu burada bahsettığım konu burası kontrolkalemı.com kımse ıddıa etmesın burada yonetıcı olarak uyelerle tartışmaya gıreyım huzurumu bozayım ıstemez mutlaka azda olsa bır karşılığı vardır bunuda aşalım ikincısı burada oncekı yazdığımdada bahsetmıştım bır uye hata yaparsa kı bende yapmışımdır butun yonetıcıler o uyeye karşı yorum yazmasın ama oyle değıl tum yonetıcıler o uyeye karşi yorum yazıyor içinden çıkamadıklarındada konuyu kilitliyorlar bu doğru değıl benım eleştırdığım bu ŞEF tekı buna bır ornek en taze ornek hemde eğer bu formu gelıştırıp türkiyede hatırı sayılır her uyenın ne mutlukı boyle bır formumuz var dedırteceksenız şapkanızı onunuze koyup duşunun derım benım gıbı uyeler yanlış yapabılır yaptığımızda olmuştur hatalarımız varsa bız uyelerın teşhır eder gıbı eleştırmeye hakkınız yok sadece yonetımden bır kişi eleştırebılır muhatap sorumlu kımse ben bu goruşteyım boyle olmalı duşuncesındeyım hatta yanlış yapan uyeye özel mesajla uyarılması daha mantıklı değılmı yasaklarla konuları kılıtlemekle siyası goruşu olanlar kendı açtıkları konuda yazışsın bence sakıncası olmaz siyaset ıstemıyen o konuya tıklamaz kontrol uyenın elının altında evde bilgisayarda herturlu yayın var hepsını okuyacağım dıye bır kural yok yasakta yok ikinci bır ornek televızyon kumanda elımde ıstedığım kanalı seçebılıyorum kusura bakmayın
 
Arkadaşlar lütfen artık birbirimizi kırmayalım ve bu konuları artık sonlandıralım...

Binlerce üyemiz bizi hayretler içerisinde izlemekte. Lütfen...

Bir arkadaşımdan alıntı...

Zamanında iki can dost yola koyulurlar. Hoş muhabbet ile yola devam ederler. Muhabbetin bir noktasında bir tartışma olur ve birisi arkadaşına tokat atar. Tokadı yiyenin canı çok acır ama bir şey söylemeden kuma şunu yazar:

"BUGÜN CAN DOSTUM BENİ TOKATLADI"

Bir mola verene kadar yürümeye devam ederler. Bir su kınarı bulurlar ve suya girmeye karar verirler. Tokadı yiyen bataklığa saplanır ve boğulmak üzereyken arkadaşı kurtarır. Yarı boğulmadan kurtulduktan hemen sonra bir taşa şöyle yazar:

"BUGÜN CAN DOSTUM HAYATIMI KURTARDI"

Tokadı atan ve hayatını kurtaran arkadaşına sorar:

"Canını acıttığımda kuma yazdın , neden şimdi taşa ? "

Diğeri cevaplar: "Birisi canımızı yaktığında kuma yazmalıyız ki bağışlama rüzgarı silebilsin, ama biri bizim için iyi bir şey yaparsa taşa kazımalıyız hiç bir rüzgar silemesin.

ACILARIMIZI KUMA VE İYİLİKLERİMİZİ TAŞA YAZMAYI ÖĞRENMELİYİZ...

Özel bir kimseyi bulmak bir ömür sürer, unutmak ise bir dakika...
 
Son düzenleme:
Küçük bir hatırlatma da bulunayım tabiki burada özgürce mesleki konularda yazışsınlar diyoruz.

TV kumandası olayına gelince hemen şunuda hatırlatayım TRT çocuk kanalında siyaset konuşulsa çocuklarımız için zararlı olmazmı. TV kanalını değiştirmek o kadar kolaysa eğer burada birilerine bir ithamda bulunulduğuda da arkamızı dönüp gitmemiz mi gerek diyorsunuz. Bence yanlış Herkes SAYGIYI hakediyor.

Forum kurallarına uyulması gerçekten bir çok problemide çözer. Bana güvenin Sn. tekin126.
 
sayin uye arkadaslar simdi acaba benim karaladigim bir kac satir anlasilmadimi veya ben birseyleri anlatamadimmi acaba diye uzuluyorum
LUTFEN BIRBIRINIZI ITHAM ETMEK VEDE ORTAMI GERMEK YERINE TEKNIK KONULARDA PAYLASIMLAR YAPSAK VEDE FORUM KURALLARINI OKUSAK VEDE BU KURALLARA UYSAK NASIL OLUR ACABA
 
Arkadaşlar tartışaya dahil olmadan Söyleyeceğim tek şey var. Eğer bu forumda "bizi bölüp parçalayan-Birbirimize düşüren" siyaset olursa; Ben bir daha buraya girmem.

2010 win fuarinda standt ta gorev yaptim vede gelen uye sayimiz forumumuzun uye sayinin cok cok altinda kaldi.
Sn. Gezer WIN-2010 fuarına geldim. kontrolkalemi standının önüne vardığımda iki kişi (kim olduklarını bilmiyorum) ayakta sohbet ediyorlardı. Selam verdim almadılar. Bende devam ettim (diğer stantlara doğru). Sanırım yorulmuşlardı yada duymadılar sağlık olsun... Muhtemelen bu yıl gelemeyeceğim... Ama umarım sizin için iyi bir fuar olur...
 
Ben olacakları söleyim mi.Bir adet yöneticimz varki niki de kendisi de meşhur olma yolunda.Şimdi o şahıs gelecek yazacak yazacak tonla yazacak sölücek çizecek oynucak.Konu kapatılmıştır diyecek.nerde demokrasi nerde saygı.Burda çok değerli yöneticilerimiz var Sayın tossun2008 bunlardan bir tanesi,gerekli uyarısını yapar ve çekilir kenara.Keşke tüm yöneticilerimiz öyle olsa ama nerde.Üye arkadaşlardan birtanesi yüksek gerilim hakkında bilaç şey yazmıştı sonuçta yüksek gerilim bu.Demişti ki kontrolsüz gitsek genelde bişi olmuyo her zaman böyle kontrolsüz yapsam olur mu yani o kadar tertbata gerek var mı gibisinden bişeyler sölemişti ben de cevap olarak dedim ki: dostum tedbir müminin giysisidir dedim.Sonra o malum yönetici geldi burası sizin dininizi tartışacağınız yer deil dedi.Oysaki o mizahi verilmiş bir tür tepkiydi.bwenim verdiğim tepki.Sonra beni uyaran kişinin nikine bakıyorum tamamen ürkütücü.Evet Sayın azrail nikli yönetici sizden bahsediyorum.Ve kesinlikle standartlara uyduğunuzu düşünmüyorum.Genelede son sözü söleyip konuyu kapatan siz oluyosunuz; bu yüzen bu yazdıklarım.Ayrıca Sayın ertek68 in başına gelenler benim de geldi.Stant açmak isim göstermekten öteye gövde gösterisinden daha farklı bi boyuta ulaşssın lütfen.Saygılarımla
 
sayın mustafa

her halukarda kazanç elde ediliyor diye mesajınız var bu mesajı 2 3 gün önce gördüğüm zaman gerçekten çok yazık dedim. ve şimdi siz bana diyorsunuz ki bana iftira atıyorsunuz. ben bir konuya mesaj yazmadan önce 2 kere düşünüp 1 kere yazarım. sizin bu cümlenizden anladığımı gerekli mesajım da belirttim. elimde sağlam bir cümle olmadan hiç kimseye bu tarz ithamlarda bulunmam, bulunamam. bu cümlenize binayen o mesajımı yazdığımı tekrar belirtiyorum.

geçen sene fuara katılan yönetci sayımız azdı ve istediklerimizi yapamadık. şahsi fikrim sayın ertek68 yönetici arkdaşlara forum üyesi olduğunu belirtse bence farklı olurdu. ayrıca stand açmak gövde gösterisi değildir. sonuçta bizim kurumsal firmalar gibi standımız olmuyor kendi çapımızdaki standımızda üyelerle görüşüyoruz. biz bu işe ilk girdiğimizdeki amacımız üyelerle tanışmaktı ve o şekilde de devam edecektir.

konu ısınmaya başlamış, kapatacağımı belirtmiştim ama diğer arkdaşların da söz hakkını kullanmasını bekliyorum...

saygılar...
 
Arkadaşlar tartışaya dahil olmadan Söyleyeceğim tek şey var. Eğer bu forumda "bizi bölüp parçalayan-Birbirimize düşüren" siyaset olursa; Ben bir daha buraya girmem.

Sn. Gezer WIN-2010 fuarına geldim. kontrolkalemi standının önüne vardığımda iki kişi (kim olduklarını bilmiyorum) ayakta sohbet ediyorlardı. Selam verdim almadılar. Bende devam ettim (diğer stantlara doğru). Sanırım yorulmuşlardı yada duymadılar sağlık olsun... Muhtemelen bu yıl gelemeyeceğim... Ama umarım sizin için iyi bir fuar olur...

Sn. ertek68. Yaşadığınız olay için çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Amcak şuda varki yönetim olarak fuarda cumartesi ve pazar günleri bulunabildik. Cumartesi günü Sn.gezer77, Pazargünü ise Acilstop, gezer77, Murath ve ben katılmıştık. Diğer günlerde malesef ki standt ta bulunamadık.(malum hepimizin bir işi ve sorumlu olduğumuz işler var) Size bu duyguyu yaşatmışsak özür dileriz.
 
Sn. ertek68. Yaşadığınız olay için çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Amcak şuda varki yönetim olarak fuarda cumartesi ve pazar günleri bulunabildik. Cumartesi günü Sn.gezer77, Pazargünü ise Acilstop, gezer77, Murath ve ben katılmıştık. Diğer günlerde malesef ki standt ta bulunamadık.(malum hepimizin bir işi ve sorumlu olduğumuz işler var) Size bu duyguyu yaşatmışsak özür dileriz.
Rica ederim Sn. tossun2008 ben bunu şikeyet anlamında yazmadım öyle olsaydı şimdiye kadar çoktan yazardım. Sadece Sn. gezer77 2011 fuarına katılımdan bahsettiği için belki bu hususta biraz daha hasas olunabilir diye yazdım.
Geldiğim gün Cumartesi idi demekki suçlu Sn. gezer77 :D Saygılar...
 
arkadaşlar..
dostlar yapım gereği bu tür polemiklere tartışmalara pek katılmaktan hoşlanmasamada aylardan beri her günümü burada geçirdiğimden bir kaç şey paylaşmak istedim...
önceki yaşanan bu tür konuları hiç takip etmediğimi belirteyim...
seneler önce türkiyenin en büyük otomobil portalında yöneticilik sayılabilecek marka takım liderliği yaptım ve kurduğumuz derneğin portalında da yöneticilik...
buna benzer konuları zamanında bu 2 sitede de yaşadım..
burda anladığım kadarı ile (gecmişi bilmediğimden yanlış da olabilir) üyelerin bazı konularda özgürlüklerinin kısıtlanmasıdır...
günümüzün T.C yasalarına göre bu durumda normal olmasının yanında bu portalın kuruluş amacının '' mesleki paylaşım'' olduğuna göre konu larında bu doğrultuda olması bana göre çok normaldir...bunun dışında kalan her konu ki özellikle siyaset ayrı bir portalda konuşulması tartışılması paylaşılması gereken konulardır...
nasıl bir otomobil sitesinde klima ile ilgili elektrikle ilgili bir başlık yoksa buradada mesleki bilgilerin paylaşımların olması yönünde gerek yöneticilerden gerek site sorumlularından direkt veya indirekt istek ve yönlendirilmelerin olmasını olağan karşılamak gerekir ...
saygılarım ile
hakan demiray

özel not:
Arkadaşlar tartışaya dahil olmadan Söyleyeceğim tek şey var. Eğer bu forumda "bizi bölüp parçalayan-Birbirimize düşüren" siyaset olursa; Ben bir daha buraya girmem.
Sn. Gezer WIN-2010 fuarına geldim. kontrolkalemi standının önüne vardığımda iki kişi (kim olduklarını bilmiyorum) ayakta sohbet ediyorlardı. Selam verdim almadılar. Bende devam ettim (diğer stantlara doğru). Sanırım yorulmuşlardı yada duymadılar sağlık olsun... Muhtemelen bu yıl gelemeyeceğim... Ama umarım sizin için iyi bir fuar olur...

aynı düşüncelere bende sahibim sevgili arkadaşım..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,377
Mesajlar
917,107
Kullanıcılar
450,252
Son üye
Ogiloji

Yeni konular

Geri
Üst