OG Akım Trafosu Değeri

Hiç bir sorun olmaz,ölçüm aralıkları ve hassasiyeti azalır biraz.Ampermetre de 75/5 A olsun tamam

Bence hesaplamalarda ne çıkıyorsa o kullanır,elektrikte kavun olmazsa karpuz kullanalım olmaz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
...75/5 akım trafosunda, 50/5'e göre sadece hesaplama farkı ile yine akım değeri elde edilir...

----------------------------------------
"Her gün kendiniz için birşey yaparsanız,
başkalarının da yararına olur."
 
42 amperlik bir akım geçiyorsa o hattan bence 75/5 kullanmak daha mantıklı(tedaşı bilmem izin açısından)
 
Akım trafolarında ölçmede nominal akım değerinde hata oranı kücülür. Daha düşük akımlar gectigi zaman hata oranı büyümektedir. İkinci olarak arkadaslarında bahsettiği gibi Cl:1 ölçüde artık kullanılmamaktadır.
 
ölçüde kullanılmaz ancak teknik olarak hiç bir şey olmaz.
 
Merhaba arkadaşlar,

İnternette akım trafoları ile ilgili teknik terim ararken yazılanları gördüm. Baştan sona herkes elektriği katletmiş resmen. Lütfen bilmediğiniz olaylar hakkında cevap vermeyiniz. Öncelikle volkanpasha bu soruyu sormadan önce akım trafosu nedir diye araştırsan iyi kötü sorunun cevabını alacaktın bence. Neyse ben anlayacagınız şekilde en basit biçimde anlatayım. Akım trafosu, üzerinden geçen akımı sargı oranları nispetinde düşürür. Ölçü ve koruma sistemleri tarafından kullanılabilir seviyeye getiren devre elemanıdır. Neden akım trafosu kullanılır derseniz sorusunun cevabını araştırmalısın volkanpasha öncelikle. Akım oranın yüksek olduğu yerlerde sayacın belli bir kapasitesi olduğu için akımın direkt olarak okunması zor olduğu için akım trafosu kullanılır. ve aynı zamanda ölçü ve koruma devrelerinde sistemi aşırı akımdan korur. Diyelim ki 50/5 akım trafosunun olduğu yerde; 10A geçtiğinde 1A olarak okunur ve sonunda sayactan okunan değer 50/5=10 katsayısı ile çarpılır. Hem sistemi aşırı akımdan hemde saatin devretmesini engellemiş olduk. Evet volkan pasha 50/5 olan yere 75/5 taktıgında 10A geçtiğinde saatte bir değer okuyamazsın ve kullandığın elektrik tedaşın kesesine küser. Bir kayıp olmaz aslında çarpanlar birbirine yakın çarpanlar arasında fark büyüdüğünde belli olur bu. Mesela geçen 2500kVA bir fabrika iflastan dolayı durdu fabrikadaki ekipmanlar tamamıyla durdu. sadece idari binada ufak tefek tüketimler var. Yaklaşık 5 aydır 0 tl fatura geliyor. 2500kVA trafonun 4000/5 akım trafosu var o yüzden tüketim görünmüyor. 4 yıl sonra cevaplıoyrum ama hiç değilse sonradan bakan arkadaşlarım yanılmasın saygılarımla
 
cevaplar çok yapmacık olmuş daha iyi cevap bekliyoruz
 
Emriniz olur,biraz daha çalışalım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,487
Mesajlar
917,988
Kullanıcılar
450,462
Son üye
Harbi49

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst