Og ölçü hücresiz sayaç ile okumak

fatihglau

Üye
Katılım
5 Kas 2016
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
30
Herkese merhaba 6300V ile çalışan bir kurutucunun xlpe kabloların dan çektiği akımı ölçüp sayaç ile okuma yapmak istiyorum. Kurutucu 6300V 103A etiket değerlerine sahip.
Entesin A65-OG 100/5 akım trafosu ile makel T610kmy2556 kombi sayaç kullanmayı düşünüyorum başka fikirleri olan yada yol gösterebilecek arkadaşları yorumlara bekliyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
103 amper akım trafosu nu sürekli olarak fazla akımdan doyuma sokabilir diye düşünüyorum sonuçta ihmal edilen kayıplar ve pik akımları da göz önüne alınmalı sonuçta sürekli maruz kalacak demeraj akımları türü rms bi ölçü aleti ile ölçmekte fayda diye düşünüyorum bence en güzeli troid tip (kap) og akım trafosu seçilmeli
 
şu anki mevcut teknolojiyle sayaçlarla primerden direkt sayaç ölçümü yapmak mümkün değildir. sonuçta sayacınıza hem akım hemde gerilim bilgisi gerekiyor. gerilim bilgisini ben güç trafosundan alırım da diyebilirsiniz. ancak bu bugünkü güç trafo üretim teknolojisinde mümkün değil. yani güç trafoları dyn-11 bağlı. dyn-5 de var. yani güç trafoları bu bağlama formatlarında olduğundan giriş gerilim fazı ile çıkış gerilim fazları arasında bir faz kayması söz konusudur. yani primerden akım değerini alayım sekonderden de gerilim değerini alayım deseniz faz kaymasından dolayı sayaç yanlış okuma yapar. bilmiyorum piyasada dyn-6 veya dyn-0 güç trafo üretimi varmı, yok diye biliyorum. eğer böyle trafo üretimi varsa akımdan gelen uçlarında polaritesini değiştirerekte sayacın doğru okumasını sağlayabilirsiniz. yoksa ki yok diye biliyorum yani mecburen yükle kaynak arasına bir ölçü metal muhafazalı modüler hücre ölçüm için koymak gerekiyor gibi.
 
Herkese merhaba 6300V ile çalışan bir kurutucunun xlpe kabloların dan çektiği akımı ölçüp sayaç ile okuma yapmak istiyorum. Kurutucu 6300V 103A etiket değerlerine sahip.
Entesin A65-OG 100/5 Akım trafosu ile makel T610kmy2556 kombi sayaç kullanmayı düşünüyorum başka fikirleri olan yada yol gösterebilecek arkadaşları yorumlara bekliyorum.

Zorunluluk varsa,OG den kompan -
zasyon yapan röleleri kulllanıp,onun
değerlerinden yararlanabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • SVC OG.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 3
  • RGSR 24S-OG.pdf
    979.7 KB · Görüntüleme: 3
Bilgiler için teşekkür ederim ekledigim dosya gibi bir montaj yapmayı düşünüyorum sadece enerji analizörü yerine x/5 kombi sayaç kullanmayı düşünüyorum teknik olarak bir sıkıntı gözükmüyor ancak ileride ne gibi arızalar çıkartabilir onu kestiremiyorum
 

Ekli dosyalar

  • 1679055080-c0187-og-akim-trafolari-kullanim-kilavuzu (1).pdf
    201.4 KB · Görüntüleme: 4
Sayaç olmaz.OG den kompanzasyon
yapan rölelerden kullanmanız gere -
kir.Akım trafonuz 100 / 5 ,2,5 va og
tip olmalı.Röle olarak,Gr.Arge,Entes
kullanabilirsiniz.
Sayaç için,trafo bağlantı grubu so-
runu çıkar.Eklediğim dokümanlar-
da,trafo bağlantı grubu açıklaması-
sını irdeleyiniz.
 
Son düzenleme:
Hocam akım trafosu konusunda herhangi bir problem yok sayaç kısmında neden olmayacağını anlayamadım
 
Trafolardaki bağlantı grubuna bağlı
olarak faz farkı konusunu araştırın.
Röle dokümanları set işlemlerini
gözden geçirin.Neden böyle bir iş-
leme ihtiyaç olmuş olabilir düşü -
nün.Akım,gerilim referansları aynı
kaynaktan alınmıyorsa,bağlantı tra-
fo bağlantı grubuna göre düzenle -
yapılmadığında ! yapılan ölçüm ha-
talı olur.Sizin düşündüğünüz uygu-
lama yapılabiliyor olsaydı,OG refe-
ranslı kompanzasyon rölesine ne-
den ihtiyaç duyulmuş olurdu ?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,002
Son üye
enginyayl

Yeni konular

Geri
Üst