OEMAX NX70 PLC ARIZASI

TheRisky

Katılımcı Üye
Katılım
15 Kas 2007
Mesajlar
538
Puanları
56
Konum
İstanbul Büyükçekmece
Merhabalar arkadaşlar.
Bir Cam işletmesinde Bakımını yapmış olduğum makinedeki plc sorununu hala çözemedim bu konu ile ilgili görüşlerinizi almak istiyorum. Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
Plc de toplam 10 adet giriş ve çıkış modülleri var.
Makinenin ana şalteri açıldığında. Ana omurga ve ondan sonraki 4 modülün normal enerjileri geliyor, fakat 4. modülden sonraki 6 modülün ışıkları ilk 5 dakika yok. beklendiği taktirde 5 ila 10 dakika arası 4. modülden sonrakı modüllerin ışıkları çok hızlı birşekilde yanıp sönerek (göz kırparak) gelmeye başlıyor. 10 ila 15 dakika arasında ise arada bir ışıklar kesiliyor. 15 dakika sonrasında ise normale dönüyor.
Bu arızadan dolayı plc hataya geçiyor ve hmı bağlantı hatası veriyor. sistem normale döndüğünde düzeliyor fakat ana şalter kapatıldığında aynı hatayı tekrarlıyor.

Bir fikriniz vaya benzer bir tecrübeniz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.

hepinize iyi çalışmalar dilerim
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
yüksek ihtimal voltaj dengesizliği .harici gückaynağı kullanıyorsan kontrol et .plc 24 v cıkışını kullanıyorsan yetersiz olabilir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,206
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Geri
Üst