obd2 portu

TiMbErLaKe

Üye
Katılım
19 May 2016
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
38
S.a arkadaşlar. Sizlere bir sorum olacak. 94 model toyota corona sahibiyim. bu araçlarda obd2 portu var mıdır ? Var ise aracın hangi kısmında bulunmaktadır ? Şimdiden teşekkürler..
 
94 Corona zannetmiyorum

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Yaklaşık 1 sene önce kaput altında bi yerden bir cihaz bağlanarak arıza tespiti yapılmıştı. O portun adını bilmiyorum ama acaba yine aynı yer olabilir mi diye merak etmiyorda değilim.
 
Tüp beyni olabilir obd2 2000 li yıllarda standartlasdi

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Sorun tüp ile ilgili değildi ustam. Aracın çekişle ilgili sorunu vardı. Knock out sensör yani vuruntu sensör arızası vermişti sensörü kontrol ettiğimizde yerinden çıktığını gördük. Takınca araç eski ivmesine kavuştu.
 
Aslında beyine ordan girilerek müdahale edildiğini biliyorum benim asıl merak ettiğim şey şu Elm 327 diye cihazlar var Blututh ile telefon üzerinden aracın devir tork hararet boğaz kelebeği vs donanımlarını görebiliyorsunuz. Acaba bende aynı yerden bu verilere ulaşabilir miyim onu öğrenmek istiyorum.
 
Benim bildiğim obd kimi obd1 diye bilir 97 den beri standartlaştı ama araç yerli üretim ise olmayabilir zaten 94 model demişsin, bir kaç sene sonra biraz geliştirilerek şekli değişti obd2 adıyla aınlır oldu. Netten bilgi bulabilrisin. Yeri direksiyon çevresinde sigortalar ve rölelerin yanında olur.
 
Varsa bile elm327 ile cokta fazla veri alabuleceginizi zannetmiyorum. 2004 model aracta bile kisitli veri alabiliyoruz biz

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Kendi yazılım cd si mevcut ayrıca Torque diye bi program ile görsel resimler atmislar ama tabi ki hiç kullanmadığım için ne kadar verimli olur bilemiyorum. Yani dediğiniz doğrudur yeterli veri alınamayabilir. Haricinde önerebileceginiz cihazlar var mı peki ?
 
Bu kaput altından bağlanan port aynı işlevi görmez mi?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst