nasıl teklif verilir

teşekkür ederim çok yardımcı oldun amacım cok pahalı fiyat verip işikacırmamak yada komik ucuz bir fiyat verip bu adam işten anlamıyor dedirt memek bugün birtane bayındırlık fiyat listesi alacağım yardımların için tekrar teşekkurler
 
teşekkür ederim çok yardımcı oldun amacım cok pahalı fiyat verip işikacırmamak yada komik ucuz bir fiyat verip bu adam işten anlamıyor dedirt memek bugün birtane bayındırlık fiyat listesi alacağım yardımların için tekrar teşekkurler

2009 Bayındırlık birim fiyat tarifi kitabı temin edin içindeki tarifleri detaylı okuyun. Diğer malzeme+işçilik işlerinizde büyük kolaylık sağlayacaktır.Kafanıza takılan bir konu olursa çekinmeden sorun.
Yalnız işçilik fiyatı vermek için birönceki mesajım geçerlidir. Hayırlı işler dilerim...

Eski tarihli tarifler kitabı var aşağıdan indirebilirsiniz;
http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=48544&tipi=34&sube=0&harf=E
 
Son düzenleme:
o zaman işin kolay işi alan müteahhit'in iş programını referans al. İşin süresine bak o sürede kaç adamla işi bitireceğin konusunda kendi programını yap. Ustanın,kalfanın,çırağın yövmiyelerini,karını,yol masrafın varsa koy hesapla. 10 ölç bir biç. Hesabı detaylı kendin yap. İşin sonunda karıda zararıda senin olacak. Bu mantıkla hareket et.

Büyük ve orta ölçekli projelerin maliyetleri belirlenirken yapılan hesaplarda maliyetler ve süreler birbirinden çok farklı olabilmektedir. Örnek vermek gerekirse :

Hazır bir daireye elektrik tesisatı yapıyorsanız eğer,
kablo birim fiyatlarınız
sorti fiyatlarınız
birim kanal fiyatlarınızı
((işi bitirme süreniz X adam sayınız X verdiğiniz yevmiye) + (ulaşım vs hesaplanabilir giderler) + (hesaplanamayan giderler)+ (kar)) / birim malzeme sayısı toplamı gibi tamamen farazi bir mantıkla hesaplar
kafanıza göre bir oran tutturup yaparsınız.. (inanılmza mantıksız bir yöntem)
Zira her işin kendine göre +- %5 yanılma payıyla bir birim fiyatı piyasada zaten oluşmuştur. ufak bir araştırma ile bunu bulabilirsiniz. askerde oldugum sürecte fiyatların değişiminden haberdar olmadıgım için net fiyat veremiyorum kusuruma bakmayın.

Birde işiniz büyük ve eşzamanlı gitmeme olasılığı yüksek bir iş ise , bir işte yaşayacagınız gecikmenin aynı "kelebek etkisi teorisi"nde oldugu gibi bütün işleri geciktireceğini hesaba katarak.

Kalem kalem:
Birim adamın bir günde yapabileceği iş (x metre kablo)
Bir adamın yevmiyesi
Sigortası
Genel giderleri
Ulaşım giderleri

ve diğer maliyetleri yapılan işe bölerseniz, kabaca bir fiyat elde edersiniz.

en azından sizi kurtaracak fiyatı belirlemiş olursunuz ki bunun da doğrulugu gider maliyetlerinizdeki öngörünüzle doğru orantılı olarak değişecektir.

Saygılarımla;
 
İhalesini bizim yaptığımız benzer işte gelen fiyatların size referans olması açısından bazı kalemlerini aşağıya yazıyorum. Umarım yardımı olur.
Bu fiyatlar 3 ay önce oluşmuş idi. O tarihteki kablo fiyatları ile bugünkünü mukayese ederek ortalama bişey çıkarabilirsin.

1 Normal Aydınlatma Sortisi 25,00 TL 22,00 TL Linye hattı ve anahtar dahil, boru, iletken, buat ve bağlantı elemanlarının temini ve yerine montajı (Armatür hariç)

2-Komütatör Sorti 29,00 TL 27,50 TL Linye hattı ve anahtar dahil, boru, iletken, buat ve bağlantı elemanlarının temini ve yerine montajı (Armatür hariç)

3 Vaevien Sorti 33,00 TL 30,00 TL Linye hattı ve anahtar dahil, boru, iletken, buat ve bağlantı elemanlarının temini ve yerine montajı (Armatür hariç)

4 Etanj Normal Sorti 28,00 TL 25,00 TL Linye hattı ve anahtar dahil, boru, iletken, buat ve bağlantı elemanlarının temini ve yerine montajı (Armatür hariç)

5 Etanj Komütatör Sorti 30,00 TL 26,00 TL Linye hattı ve anahtar dahil, boru, iletken, buat ve bağlantı elemanlarının temini ve yerine montajı (Armatür hariç)

9 Telefon Sorti 17,00 TL 20,00 TL Linye hattı ve priz dahil, boru, iletken, buat ve bağlantı elemanlarının temini ve yerine montajı


18 4x18W Çift Parabolik Gömme Floresan Armatür ve Montajı 45,00 TL 20,00 TL Armatürün temini yerine montajı, bağlantılarının yapılması ve yanar vaziyette teslimi (ampul dahil)

23 2x36W Şajlı Bataryalı (1 saat)Sıvaüstü Floresan Armatür ve Montajı 80,00 TL 18,00 TL Şarjlı batarya ve armatürün temini iç bağlantılarının yapılması, yerine montajı, bağlantılarının yapılması ve yanar vaziyette teslimi (ampul, linye ve sorti hattı dahil)

___

bu arada ilk rakam malzeme fiyatı ikincisi de montaj tutarıdır. (birim fiyat bazında)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İkinci rakam nedir? 80 TL 18 TL vs....

Cevap sorudan önce gelmiş.Sağolun :)

___

İfadelerde "yerine montajı" deniyor.
Malzeme fiyatı kadar işçilik alınıyor ,bu pozlar için.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ben bu işin için den çıkamadım yüz yüze görüşüp bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa adresini mail olarak gönderirse sevinirim sanıyorum konuya hakim biri biri 1 saatten az zaman da fiyatlandırır yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ler
 
bu verdiğiniz fiyat listesi işçilik dahil mi yani sorti-linye yazmışsınız örneğin 2 sinin toplamı 50.00 tl yapıyor buna işçilik ahilmi ?
 
merhaba arkadaşlar
benim oto yıkama & kuaför dükkanım var. şimdi bana oto galeri ve rent a car sahhibleri benden
fiyat teklifleri istiyorlar. bunların çoğuda e - posta olarak istiyorlar. ben fiyat teklif formunu
hazırladım yanlız firma isimleri fiyatlar işlemler adresler tel nolar tamam ama içeriğin içine de
iki üç satır yazı yazmak istedim ama internet de bir türlü istediğim yazıyı bulamadım.
örneğin: bize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkürler - fiyatlarımıza KDV dahil dir - başka
bir soruları var ise bizimle tekrar görüşebilecekleri .... gibi.
mümkünse bana bu konu da yardımcı olabilecek arkadaşımız var ise çok sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,433
Mesajlar
917,575
Kullanıcılar
450,357
Son üye
HiçBilmiyorum

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst