Namaz butonu

Katılım
24 Ağu 2010
Mesajlar
50
Puanları
1
Yaş
36
Selamün aleyküm arkadaşlar. Aklımda şöyle bir fikir var. Evde uygun bir yerde bir uyarı ışığı olacak bu ışık namaz vakitlerinde yanacak. Işığın yanında bir buton olacak. biz butona basmadığımız müddetçe ışık sönmeyecek. Böyle bir sistemi nasıl yaparız acaba?

Bu sistemin amacı namazı ilk vaktinde kılmak olacak. Tabi insanın bu tür aletlere ihtiyacı olmadan kılması gerekir ama günümüz şartları ve insanları düşünüldüğünde zararlı bir alet olmayacağını düşündüm. Tabi bu sistem geliştirilebilir. Gerekirse ses de ilave edilebilir. Tabi ses olursa çok rahatsız ettiği için sistem komple kapatılabilinir. Bu aleti biraz kullanıp alışkanlık kazanılınca zaten artık alete ihtiyaç kalmayacağı düşünüyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bir adet Relay ( dijital ) timer ile çok rahat istediğiniz sistemi kurabilirsiniz. Sadece vakit namazlarinin saatini ayarlamaniz ve timer kontak çıkışına artik ses veya işik istediğiniz bir aparati takabilirsiniz.
Not: Dijital timer sadece ayarladiğiniz saatte kalir sürekli güncelleme yapmaniz gereki. Çünkü namaz saatleri değişgendir.
 
Ezan okuyan saatler var tarih ve saati ayarladınızmı zamanında her vakitte ezan okuyup haber veriyor. Akıllı telefonlarda da bu tür uygulamalar yapan programlar var.
 
Şimdi burda zaten asıl mesele namaz vakitlerini cihaza yükleme meselesi diğer işlemler çok zor değildir sanırım. Camilerde namaz vakitlerini gösteren panolar var. Ayrıca cami alttan ısıtma istemlerinde de namaz vakitleri cihaza yüklü. buna benzer bir sistem nasıl yapılır ve bize çok masraf çıkartırmı?
 
Şuan bu sadece benim bir fikrim. Fiyat olarak düşünmedim
 
Bu işlemlere para harcayacağınıza bir akıllı telefon veya tablet alın. Namaz sürelerini gösteren, namaz saatinde veya namaz saatinden istediğiniz dakika kadar önce alarm kurulabilen bir sürü ücretsiz uygulama var. Ben şahsen bu uygulamaları kullanıyorum ve çok memnunum. Emin olun ki sizin düşündüğünüz sistemden daha ucuz ve kullanışlı.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst